Oxigént kapnak az egriek

Egerbe is elér az Oxigéntúra névre hallgató, országos környezetvédelmi kerékpáros vetélkedő – szombaton várják oda a bicajosokat.

Zöld FöldPalágyi Edit2010. 09. 23. csütörtök2010. 09. 23.
Oxigént kapnak az egriek

Bringázz, hogy az utódaidnak is maradjon levegője! – ezzel a mottóval várja Egerben szeptember 25-én a sportos helybelieket az Oxigéntúra nevű rendezvény. A programot EU-s támogatással tartják az ország több városában, hogy ezzel is népszerűsítsék a környezettudatos és egészséges életmódot.

A játék lényege, hogy a kerékpárosok értékes ajándékokhoz juttathatják a szívükhöz legközelebb álló helybeli iskolát. Mindehhez csak az kell, hogy végigjárják a túra helyszíneit, s az egyes állomásokon pontokat gyűjtsenek. Az első három oktatási intézmény így a kerékpározáshoz használatos tárgyakhoz – láthatósági mellény, lámpa, pumpa – juthatnak.

Az Oxigéntúra központja stílszerűen az egyik legnagyobb egri zöldfelület, az Érsekkert lesz, azon belül is a sportcsarnok. Innen indulnak a vállalkozó kedvűek, akik főként a kerékpárutakon járják be Egert. Minél messzebbre jutnak, annál több pontot gyűjthetnek az iskolának. Aki például csak a belvárosig kerekezik, egyetlen pontot kap, ám aki veszi a fáradságot és eljut Felsőtárkányba, 5 pontot zsebelhet be reggel kilenc és délután két óra között.

Az országos Oxigéntúra, mely járt már Győrben, Esztergomban, Kecskeméten, szeptember 26-án a veszprémi bringásokat invitálja egy kis kerekezésre.

Ezek is érdekelhetnek