Termelj búzafüvet!

Ne hidd, hogy csak az anyu vagy a mama tud búzát csíráztatni: meg tudod csinálni te is, gyerekjáték az egész! (Esetleg kérsz egy kis segítséget tőlük.) Nem kell hozzá más, csak egy lapos üveg- vagy műanyag tálka, s persze búzamag, ami akkor az igazi, ha bioter-mesztésből származik.

Zöld FöldValló László2011. 12. 04. vasárnap2011. 12. 04.

Kép: KecskemŽt, 2011. november 28. Bśzacs’ra. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Termelj búzafüvet!
KecskemŽt, 2011. november 28. Bśzacs’ra. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

A tálkába két rétegben teríts el kéztörlő papírt, arra szórd a magokat, majd önts rájuk langyos vizet egy centiméter vastagon. Fél nap múlva óvatosan öntsd le a vizet, innentől kezdve a papír legyen állandóan nedves, de ügyelj, hogy a magokat már ne lepje el a víz. A tálkát tartsd sötét helyen nagyjából egy hétig, amíg a magból kikelt növények elérik a 4-6 centiméter magasságot. Ezután hozd elő a sötétből, és a búza a fényben kizöldül. De ügyelj, hogy a fény ne legyen túlságosan erős. Hagyd növekedni, és ha elérte a 10-15 centis magasságot, már csak egyetlen teendő maradt: megenni.

Ámde előtte célszerű lemosni a növényeket és eltávolítani a maghéjakat. Lehet, hogy a búzacsíra nincs olyan finom, mint a kedvenc csokid, ám ahhoz nem férhet kétség, hogy rendkívül egészséges: nagy mennyiségben tartalmazza az összes fontos ásványi anyagot, nyomelemet és rengeteg benne a vitamin is. Eheted magában, de jobban csúszik joghurba, kefirbe keverve. Jó munkát!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek