Kiemelt téma: 'A víz, a vizes élőhelyek és védelmük' - Újra filmfesztivál Gödöllőn

Tavaly tartották meg első ízben, az idén pedig május 18–22. között zajlik a 2. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn. A cél az, hogy vetítések mellett a természet- és környezetvédelmi, illetve a biodiverzitás fenntartásával és fontosságával, az élhető vidékkel foglalkozó kísérő programok minél több látogatót vonzzanak, melyeket a filmes alkotók a természet- és környezetvédelmi intézményekkel, vállalkozásokkal és szervezetekkel (NAIK, nemzeti parkok, WWF, Magyar Madártani Egyesület, Magyar Természetjáró Szövetség) együtt bonyolítanak le.

Zöld FöldO. Horváth György2016. 05. 14. szombat2016. 05. 14.

Fotó: Biszkup Miklos

Kiemelt téma: 'A víz, a vizes élőhelyek és védelmük' - Újra filmfesztivál Gödöllőn Fotó: Biszkup Miklos

Az idei fesztivál kiemelt témája: „A víz, a vizes élőhelyek és védelmük”. Május 20-án a diáknapra általános és középiskolás csoportokat várnak. A hétvégén a családoknak szerveznek tartalmas rendezvényeket. Vasárnap a díjazott filmeké a főszerep.

Ezúttal két filmszemle (nemzetközi és kárpát-medencei), öt vetítési helyszín, országos premierek, háromnapos dzsembori, szabadtéri fotókiállítás, természetvédelmi szórakoztató programok, filmszakmai, illetve környezetvédelmi előadások és konferenciák, zenei tehetségkutató verseny, koncertek hívják fel a figyelmet érzékeny bolygónkra.

Új helyszínnel is bővül a fesztivál: a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban ingyenes filmvetítésekkel és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek