Ritka szőlő adta Az Év Pálinkáját

A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlőpálinkája lett az idén Magyarország legjobb pálinkája a Nemzeti Pálinkakiválóság Programja, illetve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka- és Törkölypálinka-versenyén.

Zöld FöldO. Horváth György2017. 07. 06. csütörtök2017. 07. 06.
Ritka szőlő adta Az Év Pálinkáját

– A Konkordi-Izabella szőlőpálinka olyan ritkaság, amihez hasonló eddig még soha nem szerepelt a versenyen – hangsúlyozta Kovács András pálinkabíráló. Koós Józsefné, a Konkordi-Izabella szőlőpálinka főzője szerint a díjnyertes pálinka gyümölcse édesapja kedvenc szőlőfajtáiból készült. Négy évtizede foglalkozik pálinkafőzéssel, és büszke, hogy Mályinka régi szőlőfajtáival nyerhetett.

A legeredményesebb pálinkafőzde a Brill Pálinkaház lett. Idén 43 pálinkaház nevezett 382-féle pálinkával. A legjobb tízezer palack feletti nedű a Villányi Pálinka–Magyarbólyi Pálinkafőzde válogatott vörös törkölypálinkája lett. 115 tétel nyerte el a Pálinkakiválóság címet, 46 Top Pálinkakiválóság Díjat kapott. Az országos versenyre nevezett főzetek közül 24 tétel érdemelte ki a Champion, azaz kategóriagyőztes díjat, és további 342 tétel kapott minősítést, amelyből 110 arany, 144 ezüst és 88 bronz.
 

Ezek is érdekelhetnek