Rovartáp halaknak

Régóta kacérkodnak a tudósok a rovarokban lévő nagy mennyiségű és jó minőségű fehérje hasznosításával. (Nemrégiben még ezek emberi fogyasztását is ösztönözték a trópusi országokban.)

Zöld FöldValló László2017. 07. 06. csütörtök2017. 07. 06.
Rovartáp halaknak

Egy francia-tunéziai mezőgazdasági vállalat kutatói mára eljutottak oda, hogy rovarokból annyi fehérjét tudnak előállítani, mint amennyi a százhektáros szójaföldön terem. A vállalat piacokról származó gyümölcs- és zöldséghulladékokon tartja a különböző rovarokat, amelyek jól szaporodnak. Az Európai Bizottság július 1-jével engedélyezi e rovartápot a halak takarmányozására, s él a remény, hogy később a sertés és baromfi takarmányozásában is lehetővé válik a használata.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek