Nem bírom az igazságtalanságot

Feke Pál Junior Prima és Artisjus-díjas magyar színész, énekes tizennyolc éves kora óta folyamatosan színpadon van. Eljátszotta a világ musicalirodalmának legnagyobb szerepeit. 2008-ban megnyerte a Magyar Televízió István, a király rockopera 25 éves ju­bi­leu­mi előadás-sorozatára elindított versenyét. A Társulatban énekelt legszebb dalaiból megjelent válogatáslemeze hetekig a lemezeladási listák élén szerepelt. Számos nemzetközi musicalgála vendége volt Németországban és Ausztriában. A Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című műsorának folyamatos közreműködője és ötödik sorozatának győztes előadója volt, jelenleg a műsor zsűrijét erősíti. 2019-ben alapította meg produkciós cégét, a Crescendo Music Managementet. Nagyszabású produkciókat mutatnak be a zenei, színházi és koncertélet legjobbjaival.

13+1Puskás Kati2024. 01. 24. szerda2024. 01. 24.
Nem bírom az igazságtalanságot


1. Hogyan érez a születési helyével kapcsolatban? 
– Budapesten, Újpest kertvárosában születtem és ott is nőttem fel. Boldog gyerekkorom volt. Nagyon szép emlékeim vannak ebből az időszakból, és mindig szívesen megyek vissza. Büszkeséggel tölt el, hogy újpesti gyerek vagyok, és mindig jó szívvel gondolok erre a városrészre. 


2. Mit szeret önmagában? 
– Azt, hogy egyenes ember vagyok. Mindig mindenkinek az igazat mondom, még ha ez feszültséget is generál olykor. Felvállalom az ezzel járó konfliktushelyzeteket. 


3. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra? 
– Szívesen bújnék egy amerikai musicalsztár életébe, biztosan tanulságos len­­ne. Megnézném, hogyan működnek a dolgok a New York-i Broadwayn. 


4. Mivel lehet kikergetni a világból? 
– Nem bírom elviselni az igazságtalanságot, mindig arra törekszem, hogy az igazságot képviseljem. 


5. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében? 
– Az lehet, hogy elszaladtak mellettem dolgok, de nincs olyan, amit bánnék, én a magam részéről mindig teljes erőbedobással dolgoztam a céljaimért. Hálás vagyok az életem alakulásáért. 


6. Mit szeret az ellenkező nemben? 
– Mindenkiben mást. Másképp szereti az ember az édesanyját, a párját, vagy éppen a leánygyermekét. 


7. Melyik korban, történelmi korszakban élne szívesen? 
– Nem ugranék nagyot az időben. A ’60-as, ’70-es évekbe mennék vissza egy kicsit nosztalgiázni. Szerintem az még elviselhető tempójú, ugyanakkor mozgalmas és színes világ volt. Nem véletlen, hogy nagy divat ma mindenben a retro. 


8. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon? 
– Az apukám által sokszor idézett verssorokat Váci Mihály Még nem elég című verséből: „Nem elég a jóra vágyni, / a jót akarni kell! / És nem elég akarni, / De tenni, tenni kell: / A jószándék kevés!” 


9. Van-e olyan értékes vagy értéktelen tárgy, ami különösen fontos az ön számára? 
– Az a kisvasút, amit apukám saját kezűleg készített nekem. Néhány szerszámát is megőriztem, jó érzés számomra kézbe venni azokat. 


10. Van-e a kedvenc könyve? 
– Mostanában sokkal kevesebb időm jut az olvasásra, mint szeretném, de arra határozottan emlékszem, hogy gyerekkoromban a szüleim Sebők Zsigmond Maczkó úr kalandjainak történeteivel mindig le tudtak kötni. 


11. Milyen jó tanácsot, tanulságot osztana meg velünk, amit a saját kárán, saját tapasztalatai alapján tanult meg? 
– A mai korban a legfontosabb egymás elfogadása és tisztelete, én ezt tartom szem előtt minden cselekedetemben, megnyilvánulásomban. 


12. Van-e kedvenc érdeklődési területe? 
– Nekem a hivatásom a hobbim, ebben tudok elmerülni és kiteljesedni. 


13. Milyen zenét szeret? 
– Mindenevő vagyok, szerintem minden zenei műfajban lehet valami jót találni. 


+1. Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna? 
– A repülés képességét választanám, hogy könnyedén mozoghassak, szétnézhessek a világban, és gyorsan ott teremhessek, ahol szükség van rám. 
 

 

Ezek is érdekelhetnek