Varázsolni szeretnék

Berkes Gabriella válaszolt kérdéseinkre.

13+1Puskás Kati2024. 08. 23. péntek2024. 08. 23.
Varázsolni szeretnék

Berkes Gabriella gyerekszínészként – még Kiss Gabi néven – kezdte a „pályafutását”. Három és fél éves korától 36 filmben szerepelt, köztük olyan közönségkedvencekben, mint az Utánam srácok vagy a Keménykalap és krumpliorr. 17 évesen felvették a Zeneakadémiára vendéghallgatónak. Számos zenei irányzatban megmutatta magát, énekelt a Clips, a Hungária, az R-Go zenekarral, volt Lulu néven popalbuma, Vukán Györggyel jazzlemezt készített és eljátszott számos operett-, musicalszerepet itthon és külföldön. 2012-ben fiával, Olivérrel együtt részt vett a The Voice című tehetségkutató műsorban. Előadóművészként rendszeresen fellép: napjainkban Rátonyi Róberttel közös estjükön ismét jazzt énekel. Két felnőtt gyermeke van: Fanni gyermekorvos, Olivér énekes, dalszerző. Két kisfiú unoka boldog nagymamája. 


1. Hogyan érez a születési helyével kapcsolatban? 
– Budapesten születtem, Zuglóban gyerekeskedtem. Imádom Magyarországot, és rajongok Budapestért. Évekig éltem Németországban, és amikor hazalátogattunk és megláttam a főváros hídjait, a Dunát, mindig mérhetetlen boldogságot éreztem. 


2. Mit szeret önmagában? 
– A mamaságomat és a nagymamaságomat, hogy megélhetem ezt a csodát. A lányom két fiú unokával ajándékozott meg. Felbecsülhetetlen kincs számomra, ahogy szeretnek és ahogy én szeretem őket. 


3. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra? 
– Nem tudok mihez kezdeni a „mi lenne, ha” dolgokkal. Nem cserélnék senkivel. Jól vagyok a bőrömben, szeretem az életemet. 


4. Mivel lehet kikergetni a világból? 
– A megbízhatatlansággal, a középszerűséggel, az arroganciával, a butasággal. De nehezen tolerálom az önjelölt kollégák gyorsaságát, akik, ha felérik végre a „csengőt”, hamarabb nyomják meg, mint az a tehetséges, akinek talán eszébe sem jutna csengetni! 


5. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében? 
– Nem. Ki nem mondott szavak és meg nem történt dolgok után nem fordulok már vissza. Nincs mi lett volna, ha! Azokból a lehetőségekből kell a legtöbbet és legjobbat kihozni, amelyeket elénk dob az élet. 


6. Mit szeret az ellenkező nemben? 
– Ha „boldoggá” tud szeretni! Ez a legfontosabb, és hogy olyan férfi legyen, akinek a puszta jelenlététől a szó legnemesebb értelmében maximálisan nőnek érezhetem magam. 


7. Melyik korban, történelmi korszakban élne szívesen? 
– Bár szívesen nézek kosztümös filmeket, és rácsodálkozom egy-egy korszakra, de nem vágyódom egyikbe sem, jól érzem magam a saját életemben. 


8. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy ezzel induljon a napja? 
– Nincs idézet a hűtőmön. Esténként összegzek, reggelente átgondolom, hogy mi vár rám aznap, és e szerint teszem a dolgaimat. Azt szoktam mondani a gyerekeimnek is, hogy a tervek és a célok között a híd az önfegyelem és a hit! 


9. Van-e olyan értékes vagy értéktelen tárgy, ami különösen fontos az ön számára? 
– Nem igazán gyűjtök tárgyakat. Az életem fontos emlékei, mélyen el vannak rejtve a szívemben. Viszont mindkét gyermekemtől és mindkét unokámtól őrzök egy-egy hajtincset. 


10. Van-e kedvenc könyve? 
– Nem sok időm marad olvasásra, sorakoznak az éjjeliszekrényen a rám váró könyvek. Most éppen Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című könyvét olvasom nagy élvezettel. 


11. Milyen jó tanácsot, tanulságot osztana meg velünk, amit a saját kárán, saját tapasztalatai alapján tanult meg? 
– Az ember merje bátran felfordítani az élete még lefordított kártyalapjait. Soha sincs késő. Meg kell látni a lehetőségeket és élni kell azokkal. Számomra például új dimenziót, új zenei világot nyitott meg Rátonyi Róbert, aki elvarázsolt a jazzel! Több mint százhúsz dalt tanultam már meg. Egy új csoda! 


12. Mi a kedvenc érdeklődési területe? 
– Mindig is a művészetek érdekeltek. A zene mellett a képzőművészet, a színház és a film is mindig garantáltan feltölt. Szerencsésnek érzem magam, hogy az a hivatásom, amit a legjobban szeretek csinálni. 


13. Milyen zenét szeret? 
– Széles és színes a skála. Minden műfajban akadnak kedvenceim: opera, operett, musical, pop, de most leginkább a soul és a jazz van képben. 


+1. Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna? 
– Ha lehetne, azt szeretném, hogy tudjak varázsolni, csodákat tenni, hogy a rossz dolgokat is jóra fordíthassam. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek