Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Rokfortos csirkemáj
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2 tojás, 3-4 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, majoránna, reszelt gyömbér, só, olaj a sütéshez.
A májakat szétszedjük, megtisztítjuk az erektől és leöblítjük. A habosra felvert tojást összekeverjük a pépesre zúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A víztől leitatott csirkemájdarabokat először lisztbe mártjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
{p}
Fokhagymás krumpli
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, őrölt bors, só, a sütéshez olaj.
A meghámozott krumplit egyforma kis kockákra vágjuk, és bő, forró olajban megsütjük. Lecsöpögtetve kis tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. A pépesre zúzott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a krumplira, és jól összeforgatjuk. Lefedve negyedóráig állni hagyjuk, hogy a fokhagymás ízt beszívja. Forró sütőben tíz percig pirítjuk.
Tojásos póréhagyma-saláta
Hozzávalók: 1 szép nagy szál (60 dkg) póréhagyma, 4 kemény tojás, 1 dl olaj, mustár, só, ecet, cukor, salátafűszer.
A megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Leöntjük ecetes-sós-cukros páclével, és másnapig állni hagyjuk. Három félbe vágott kemény tojás sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, és miközben állandóan kevergetjük, az olajat belecsurgatjuk. A póré páclevével hígítjuk, mustárral és salátafűszerrel ízesítjük. Beleforgatjuk az alaposan lecsurgatott pórét, és tálba öntve meghintjük a kemény tojások apróra vágott fehérjével. Feldíszítjük a negyedik, karikára vágott kemény tojással. Jégbe hűtve, szárazon pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu