Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Babsaláta
25 dkg fehérbabot beáztatunk egy éjszakára, másnap sóval, egész borssal puhára főzzük. Még forrón ízesítjük annyi ecettel, cukorral, hogy enyhén savanykás legyen. Hozzáadunk 1-2 fej felkarikázott vöröshagymát. Belereszelünk l közepes fej zellergumót. Ha kihűlt, 1-2 evőkanál olajat adunk hozzá.
Rántott bárányborda franciásan
8 szelet bordát enyhén kiklopfolunk, sózzuk. Belemártjuk olvasztott vajba, majd zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük. Tálaljuk burgonyapürével és akár a fent leírt babsalátával.
Tipp: Igazi húsvéti étel a nálunk megszokott sonka mellett. Érdemes kipróbálni!
{p}
Bécsi torta
Készítünk egy piskótát, csíkokra vágjuk, de babapiskótát is használhatunk. A krémhez 2 tasak tejport felengedünk vízzel előírás szerint, majd 20 percig állni hagyjuk. Habosra verjük, ízlés szerint adunk hozzá porcukrot, 4-5 kanál tejfölt, l csomag vaníliás cukrot. Mikor már egész keménnyé vált, fokozatosan belekeverjük l narancs és l citrom levét, majd legvégén a reszelt héját. A kemény habbal kikenünk egy mély tálat, ebbe lerakjuk a piskótacsíkokat. Rárakunk különböző gyümölcsöket (banán, kivi, meggy), majd piskótát, habot, gyümölcsöt, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére hab kerüljön, gyümölccsel díszítjük.
*
Húsvéti töltött tojás
6 tojást keményre főzünk, kettévágva hagyjuk kihűlni. A sárgáit óvatosan kikaparjuk, szétnyomkodjuk. Hozzáadunk fél doboz májkrémet, felaprított vöröshagymát, petrezselyemzöldet. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, piros arannyal. Jól összedolgozzuk. A masszát beletöltjük a tojásokba. Mindegyik tetejét díszítjük l szelet retekkel és petrezselyemlevéllel.
{p}
Burgonyafelfújt sonkával
20 dkg burgonyát héjában megfőzünk, átnyomjuk. 4 tojásnak különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől, és a fehérjéből kemény habot verünk. 5 dkg ementáli sajtot lereszelünk, 5 dkg vajat habosra keverünk és összedolgozzuk a tojás sárgájával, burgonyával. 30 dkg sonkát ledarálunk, 4 kemény tojást apróra törünk, és ezeket is összedolgozzuk a többi adalékkal. Borsozzuk, szerecsendióval meghintjük. A felvert habot lazán hozzáadjuk. Vajjal kikent, lisztezett sütőbe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük úgy, hogy egy nagy lábasba vizet öntünk, és ebbe állítjuk a formánkat. 35-40 percig sütjük. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és reszelt sajttal meghintjük.
Csokoládés püspökkenyér
7 tojásfehérjét kemény habbá verünk, keverünk hozzá 20 dkg cukrot. 10 dkg réteslisztet szórunk bele, és l csipet sót. Elkeverünk 4 dkg réteslisztet 10 dkg apróra vágott csokoládéval és 5 dkg áztatott mazsolával. Ezt is hozzáadjuk a tésztához. Alaposan kizsírozott formába öntjük, 5 percig erős lángon, majd papírral letakarva lassan megsütjük. Ha kész, a sütőt lezárva 5 percig nyitott ajtónál pihentetjük a tésztát. Ha kihűlt, kiborítjuk, de csak másnap szeleteljük. Addig takarjuk le folpackkal.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu