Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Jobb napok
Hideg püszkeleves
30 dkg püszkét (piszkét, köszmétét, egrest - ki hogy ismeri) felteszünk főni 1 liter vízben 10 dkg cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral. 1 pohár tejfölt csomómentesen elkeverünk liszttel és a levesbe keverjük. Ezzel ismét összeforraljuk. Csipet sót és reszelt citromhéjat teszünk bele. Kézi mixerrel turmixoljuk, majd lehűtjük. Tálaláskor néhány szem gyümölccsel díszítjük.
Juhtúrós pulykamell vörösboros aszalt szilvával
60 dkg pulykamellet 4 szeletre vágunk, a szeleteket hegyes késsel felszúrjuk. Kikeverünk 15 dkg juhtúrót 1 csokor kaporral, és ezzel a masszával megtöltjük a húsokat. Hústűvel összetűzzük vagy cérnával bevarrjuk a nyílást. Bepanírozzuk a húsokat és forró olajban kisütjük. 20 dkg aszalt szilvát cukrozott vörösborban puhára főzünk, majd kimagozzuk. Petrezselymes rizzsel és a szilvával tálaljuk.
Mogyorós-mandulás álom
Összegyúrunk 22 dkg lisztet 1 csomag sütőporral, 15 dkg zsírral és 1 tojással, majd 2 részben kinyújtjuk. Az egyik tésztát tepsibe tesszük és tölteléket készítünk. Kikeverünk 4 tojássárgát 18 dkg cukorral, majd 10 dkg őrölt mogyorót, 10 dkg őrölt mandulát, 3 szelet főzőcsokoládét, fél csomag vaníliás cukrot és 4 tojásfehérjéből felvert habot adunk hozzá. Ezzel a krémmel megkenjük a tésztát, majd a másik kinyújtott lapot ráhelyezzük. Villával megszurkáljuk, forró sütőben kisütjük.
A menü ára 4 személyre: 2200 Ft.
{p}
Kopp-napok
Nyári hideg leves
Egy közepes nagyságú uborkát megmosunk, ha túl vastag a héja, meghámozzuk. Felkockázzuk, és a felét turmixgépbe tesszük. 2 paradicsomot felkockázunk, 2 másik a turmixgépbe kerül. 2 szál zöldhagymát zöldjével együtt felkockázunk, a turmixba tesszük. Hozzáöntünk 2 dl kefirt és az egészet pépesre zúzzuk. Még 1 dl kefirt beleöntünk, 2 gerezd zúzott fokhagymát beleteszünk, és fél csomag finomra vágott kaprot szórunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, kevés porcukrot szórunk bele, és újra turmixoljuk. A felkockázott zöldségeket levesestálba tesszük, ráöntjük a kefires turmixot és megszórjuk a maradék kaporral. Hűtve tálaljuk.
Könnyű krémsajtos palacsinta
Szokásos módon kisütünk 8-10 palacsintát és melegen tartjuk. Felkockázunk 15 dkg sertéscombot, zsírban sütjük 3-4 percig. Kivesszük a serpenyőből, sózzuk, borsozzuk. 1 fej felaprított hagymát üvegesre pirítunk. Hozzáadunk felkockázva 30 dkg gombát és 40 dkg cukkinit. Kb. 5 percig pároljuk. 1 evőkanál étkezési keményítőt kikeverünk 1 csésze hideg vízzel, a serpenyőbe öntjük és felforraljuk. Belekeverünk 20 dkg krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál citromlével ízesítjük. Beleszórunk 1 csokor felaprított petrezselyemzöldet. A húst belekeverjük a szószba és melegen tartjuk. A palacsintákat megtöltjük a masszával, kettéhajtjuk, és tűzálló tálban, sütőben átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.
Kókuszcsók
Habosra keverünk 25 dkg porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral, 3 tojás fehérjével, negyed citrom levével, hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket és 1 kávéskanál kakaóport. Megkenünk vajjal 1 sütőlapot, majd két kanál segítségével kis halmokat rakunk. Közepes tűznél szárítjuk.
A menü ára 4 személyre: 1400 Ft.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu