Receptek

Novemberben olyan vasárnapi menüket ajánlunk, melyeknek leírása kimaradt a december elején megjelenő, Receptek adventtől húsvétig című könyvünkből. Ha megfőzi ezeket a finomságokat, és ízlik a családnak, vágja ki a recepteket és ragassza be a könyv hátsó oldalaira, a "Saját receptjeim" közé.

ABC2004. 11. 19. péntek2004. 11. 19.
Receptek


Gombás rakott pecsenye
Hozzávalók: 8 szelet karaj, 80 dkg burgonya, 25 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors.
A kicsontozott karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon ropogósra sütjük. Közben egy másik serpenyőben bő, forró olajban kisütjük a hasábokra vágott burgonyát. Tűzálló tál aljára terítjük a lecsepegtetett sült burgonyát, közé keverjük a cikkekre vágott és kevés olajon megdinsztelt gombát. Megszórjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sóval és kevés borssal. A kisütött hússzeleteket a tetejére fektetjük és a kevés vízzel összeforralt pecsenyelével meglocsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt jól átsütjük.

Palacsintatorta
Hozzávalók: 10 palacsinta, 350 gr ribizli- vagy erdei gyümölcsdzsem, 15 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, 4 tojásfehérje, 3 evőkanál cukor.
A hagyományos módon megsütött palacsintákat egy kerek tűzálló tálba lerakjuk, oly módon, hogy kiterítve vékonyan megkenjük a dzsemmel, meghintjük a cukorral elkevert dióval és minden második sorra pár szem (esetleg rumban megáztatott) mazsolát is szórunk. A tortaszerűen lerakott palacsinták tetejét bevonjuk a cukorral keményre felvert tojásfehérjével. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
{p}

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek