Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Töltött kifli
Hozzávalók: 8 db kifli; 35 dkg főtt, füstölt tarja; 0,5 l tej; 5 dkg reszelt sajt; 1 kis fej vöröshagyma; só, bors, mustár, vaj.
A kifliket félbe vágjuk. A belsejét kivesszük, s kevés tejben megáztatjuk. A tarját ledaráljuk, hozzáadunk egy kevés vajat, a kiflik péppé ázott belsejét, mustárt, borsot, a sajt felét, a lereszelt vöröshagymát, és mindezt jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, megsózzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kivájt fél kifliket, tejjel meglocsoljuk, a maradék sajttal meghintjük, és 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Waldorf saláta
Hozzávalók: 1 db zeller; 1 db savanykás alma; fél citrom leve; 5 dkg dióbél; 2 dl tejföl; 1 teáskanál mustár; fél teáskanál porcukor.
A zellert és a hámozott almát gyufaszálnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy szép világos színüket megőrizzék. Sóval meghintjük, és jól lefedve két órán át hideg helyen pihentetjük. A dióbelet apróra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a mustárral és a cukorral. Tálalás előtt kb. egy órával a tejfölös keveréket az almás zellerrel alaposan összekeverjük. Ha gazdagabban akarjuk készíteni, sajtcsíkokat keverhetünk hozzá.
Göngyölt póréhagyma
Hozzávalók: 4 db vékony póréhagyma; 1 dl tejföl; 1 tojás; 10 dkg reszelt sajt; 8 szelet gépsonka; 2 dkg vaj; só, bors, szerecsendió.
A megtisztított póréhagyma fehér részét kb. 6-8 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben kevés vajjal három percig főzzük. Lecsepegtetjük, kihűtjük, és egyenként gépsonkaszeletekbe göngyöljük. A roládokat kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A vajat, a tejfölt, a tojást, a sót, a borsot és a hagyma főzővizéből 1 dl-t összekeverünk, a tekercsekre öntjük, és a sajttal meghintjük. Kevés szerecsendiót reszelünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Florentiner
Hozzávalók: 5 dkg vaj; 5 dkg liszt; 5 dkg cukor; 1 evőkanál méz; 5 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs; 5 dkg apróra vágott mandula; 10 dkg keserű csokoládé.
A vajat, a cukrot és a mézet lábosban összeolvasztjuk, a tűzről levesszük, és hozzákeverjük a lisztet, a cukrozott gyümölcsöt és a mandulát. A keveréket kiskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk távol egymástól, mert a tészta sütés közben szétterül. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor kihűlt, az alját olvasztott csokoládéval megkenjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu