Szegény gazdag lány

Örök filmtéma, megannyiszor láttuk: a gazdag lány soha nem tudhatja, vajon önmagáért vagy a pénzéért szeretik. Mivel persze az utóbbi a gyakoribb, ezért a filmekben a lány eltitkolja vagyonát, és csak a szépségével hódít, így aztán biztos lehet az udvarló őszinteségében...

ABCUjlaki Ágnes2005. 04. 15. péntek2005. 04. 15.
Szegény gazdag lány

Nos, a szegény kis gazdag lány, Athina Roussel aligha maradhatott volna inkognitóban. Először is azért, mert a legendás Onassis-vagyon egyetlen örököse, ebből következően arca ismert az egész világon. Meg aztán, s ez a másik ok, ez az arc bizony nem a hollywoodi sztároké. Erős, markáns görög vonásait, széles állkapcsát, zömök termetét nagyapjától örökölte, szőke szépfiú papájára semmiben sem hasonlít. Ennek a csúnyuska, gátlásos lánynak bizony egyáltalán nem volt könnyű élete, pedig még húszéves sincs. Nagyon nagy teher Aristoteles Onassis unokájának lenni. Ebbe már az édesanyja, Christina, a hajómágnás lánya is beleroppant. A nyughatatlan, hisztériás nő pörgő, önpusztító életet élt, rosszul sikerült házasságai után bulimiával és depresszióval küszködött. Egy évvel azután, hogy elvált az angol playboytól, Thierry Rousseltől, Athina apjától, 1988-ban halt meg. Az akkor hároméves gyermeket ettől kezdve apja és annak svéd felesége nevelte, három közös gyermekükkel együtt. Egy már-már katonai erődként védett svájci birtokon éltek. Roussel kiharcolta, hogy ő lehessen lánya vagyonának kezelője, de azért az Onassis-birodalmat működtető alapítványnak is volt annyi sütnivalója, hogy állandóan rajta tartották a szemüket.
A férfi és az alapítvány vezetői között fennálló viták ellenére Athina 18 éves koráig be is vált ez a megoldás: a korábban vagyontalan, eladósodott férfi és új családja belecsöppent ugyan a luxuséletbe, cserébe viszont a kislány családi otthonban, védetten élt. Összesen tízmilliárd dollárnyi vagyon örököse Athina, ezen kívül számos ingatlan, több görög sziget tulajdonosa. Övé a legendás Skorpió szigete, ahol mesebelien szép környezetben élt Onassis szerelmi fészkében Maria Callasszal, a világhírű operaénekessel, s itt vette feleségül Kennedy elnök özvegyét, Jackie-t.
Most azonban áll a családi háború. Athina hozzá akar menni szerelméhez, a nálánál tíz évvel idősebb brazil lovas műugrató olimpikonhoz, apja viszont azt állítja, a léha "Doda" csak érdekből veszi el a lányát. (Ő csak tudja, hogy megy ez...) Valószínűleg így is van. Roussel nem akarja kiadni Athina pénzét, ezért a lány beperelte apját. Első fokon a bíróság a lánynak adott igazat, de nincs még vége az ügynek. Apja és lánya között azonban már lángol a harag és a gyűlölet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek