Róluk szól a hír

ABC2005. 12. 02. péntek2005. 12. 02.
Róluk szól a hír

Gerhard Schröder
Németország volt kancellárja a várakozásoknak megfelelően nem vállalt posztot utóda, Angela Merkel kormányában. Visszavonul a politikától, de nem a békés nyugdíjaséletet választja, hanem újra eredeti hivatásában akar tevékenykedni, feléleszti ügyvédi praxisát. "Ezentúl pénzért adok jó tanácsokat, ha már eddig ingyen tettem" - tréfálkozott. Hamarosan megnyitja ügyvédi irodáját Berlinben, s ezen kívül válogat a számtalan konzultánsi, szakértői ajánlat közül, amelyekkel a cégek elhalmozzák. Tárgyal például sajtóbirodalmakkal, kommunikációs cégekkel, politológiai kutatóintézettel, egyetemi katedrát is ajánlottak neki. Többet akar családjával lenni, újságírónő felesége és kislánya nem is titkolják örömüket, amiért az exkancellár visszatér a civil életbe. Mint ismeretes, a gyermektelen házaspár néhány évvel ezelőtt, szép gesztussal, egy árva orosz kislányt fogadott örökbe, aki azóta nevelőszülei szeme fénye.

Daniel Radcliffe
A 16 éves gyermekszínész az ötödik Harry Potter-filmben, a Főnix rendjében 14,4 millió fontért (ötmilliárd forintért) játssza el a varázslótanoncot. Daniel mára a leggazdagabb brit tinédzser lett, akinek színészi képességei mellett józan esze sem utolsó. Tisztában van vele, hogy Harry Potter figurája örökre ráragadt, ezért felkészül a lehetőségre, hogy más szerepet később nem kap. Jó üzleti befektetésekkel, okos és mértéktartó szülőkkel a háta mögött most egész életére be tudja biztosítani magát.

Mike Tyson
A negyvenedik életévét jövőre betöltő volt nehézsúlyú profi boxvilágbajnok a napokban hamarosan újra bíróság elé áll: S%u0103o Paolóban megvert egy tévéoperatőrt. Igaz, előtte többször is szép szóval kérte, hagyja már békén, ne kövesse, de a tévés valósággal rátapadt. Mint ismeretes, 1992-ben hat év börtönre ítélték azzal a váddal, hogy hotelszobájában megerőszakolt egy nőt. Bár az eset leírása a nő részéről nem volt éppen életszerű, Tyson mégis három évet ült a legalábbis kétséges bűn miatt, s ezzel karrierje is kettétört. Verekedős természete, mosdatlan szája és brutális külseje miatt "a világ legrosszabb emberének" kiáltották ki, ami azért erős túlzás. Anyagilag tönkrement, bár négyszáz galambja eltartására mindig teremt elő pénzt.

Jennifer Aniston
Különös címet nyert el: a tekintélyes GQ magazin Az Év Férfijának választotta a színésznőt, amiért olyan "tökösen" viselkedett Brad Pitt-től való válása idején. Jen valóban méltósággal viselte a hatalmas médiacirkuszt, bár állítja, hogy házasságukat a túlzott rivaldafény tette tönkre. A hosszú szomorkodás után most már újra boldog, kivirult, sokat találkozik barátaival, és új kedvesre is talált.

Ezek is érdekelhetnek