Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Harbula Irma Kölcséről a szabadban főzés örömére, bográcsolásra buzdít. Állítja, ha jó hangulatban főzünk, az így készült ételnek az íze is jobb lesz.
Csipkedlis báránypörkölt
Hozzávalók
A pörkölthöz: 1 kg bárányhús, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1 kanál őrölt pirospaprika, 3 ek. lecsó, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi köménymag, só, 2 dl száraz vörösbor.
A csipetkéhez: összmaréknyi liszt, 1 tojás, só.
A megmosott, megtisztított bárányhúst diónyi darabokra vágjuk. A bogrács alján hevített zsírban a leheletfinomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, megkeverjük, és beletesszük a bárányhúst. Egyenletes tűzön kavargatva saját levében pároljuk. Sóval, zúzott fokhagymával, köménymaggal, lecsóval ízesítjük. Miután saját levét elfőtte, aláöntünk 2 dl száraz vörösbort. Amikor a hús majdnem puha, otthon elkészített csipkedlitésztával dúsítjuk, melyet a szokásosnál nagyobbra csipegetünk.
Debrecenből Asztalos Attiláné unokái kedvenc süteményének receptjét küldte el, hogy megossza olvasóinkkal. A banánnal töltött, mutatós édesség szemre is szép, de legalább olyan finom is.
Banános tekercs
Hozzávalók
A tésztához: 7 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál liszt.
A krémhez: 2-3 dl tej, 3-4 evőkanál liszt, 1 Rama margarin, 15 dkg cukor, 2 banán.
A tojások sárgáit a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és kakaóval összegyúrom. A masszába a végén lazán belekeverem a kemény habbá felvert tojásfehérjéket. A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütöm. Sütés után még melegen feltekerem. Közben a krémhez a tejet a liszttel folytonos keverés mellett sűrűre főzöm. A margarint és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a kihűlt krémet, és a tekercset megtöltöm vele. Közepére két megtisztított, egészben hagyott banánt teszek, és visszatekerem. Hagyom állni, majd ujjnyi szeletekre vágom.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu