Róluk szól a hír

ABC2007. 05. 11. péntek2007. 05. 11.
Róluk szól a hír

Mahmud Ahmedinezsád
Az iráni elnök bizarr helyzetbe került: az iszlám szigorú őreként ismert politikus most "vallásgyalázás" hírébe került. Pedig csupán annyit tett, hogy egy nyilvános rendezvényen, nagyon megörülve rég nem látott, idős tanító nénijének, megcsókolta kesztyűs kezét, és gyengéden megsimogatta az öreg hölgy kendőbe burkolt arcát. Ám ezzel is kiváltotta a fanatikusok dühét, mivel férfi nem érinthet meg olyan nőt, akivel nem áll rokonságban.

Richard Gere
Az amerikai filmsztárt is vallásgyalázással vádolják, olyannyira, hogy egy indiai bíró letartóztatási parancsot adott ki ellene. A színész bűne, hogy egy AIDS-rendezvényen, nagyon látványosan, bár inkább bolondozva, megcsókolt egy indiai színésznőt, ami az ottani törvények szerint tilos. A gyönyörű nő az idei angliai Való Világ győztese, aki azzal vívta ki a nézők rokonszenvét, hogy csendesen tűrte egyik villalakó társa sorozatos rasszista megjegyzéseit.

Natascha Kampusch
A hölgy majdnem egy évvel kiszabadulása után is foglalkoztatja még a közvéleményt. Mint ismeretes, a tízéves korában elrabolt osztrák lányt közel kilenc évig tartotta fogságban egy férfi. Ám a történetben még ma is sok a kérdőjel, és sokan állítják, hogy nem csupán Wolfgang Priklopil bűnös az ügyben. Egy osztrák exbíró már évekkel kiszabadulása előtt állította, és ma is fenntartja véleményét: a kislányt anyja juttatta pedofilok kezére, s már elrablása előtt odaadta néhány férfinak. A bíró úgy véli, e pedofilok egyike Priklopil volt. Az anya megijedhetett, hogy a lány nem viselkedik majd megfelelően, ezért megrendezte az elrablását. Igen különös, hogy e megdöbbentő vádat az anya csak furcsán és lagymatagon utasítja vissza.

Ezek is érdekelhetnek