Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Ribizlis túrószelet
Hozzávalók: 1 citrom; 75 dkg zsírszegény túró; 50 dkg ribizli; 10 dkg vaj; 20 dkg porcukor + a szóráshoz; 2 csomag vaníliás cukor; 5 tojás; 2,5 dl tejföl; 2 csomag vaníliás pudingpor; csipet só.
A citrom héját lereszelem. A túrót áttöröm, a ribizlit megmosom, a szemeket lehúzom a szárról, néhányat egészben félreteszek a díszítéshez. A lágy vajat összekeverem a porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és csipetnyi sóval. Egymás után beledolgozom a tojássárgájákat. Külön edényben összekeverem az áttört túrót a tejföllel, belekeverem a vajas-tojásos masszába, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét adom hozzá. A sütőt 180 fokra (gázsütő 5. fokozata) előmelegítem. A masszát kb. 1 cm vastagon az alufóliával kibélelt, vékonyan kivajazott tortaformába simítom. Egyenletesen rászórom a ribizliszemeket, majd rásimítom a maradék túrós masszát. Két órán keresztül sütöm, s amikor kész, a sütőben hagyom kihűlni, ügyelve rá, hogy hirtelen ne érje hideg levegő. A tortáról óvatosan lehúzom a kapcsot, tálra csúsztatom. Ribizlivel és porcukorral megszórva tálalom.
Trükk
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, jobb lesz az íze és állaga, ha hosszabb ideig hűtjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu