Kóstoljon bele a vidék ízébe!

ABC2007. 06. 15. péntek2007. 06. 15.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Ribizlis túrószelet

Hozzávalók: 1 citrom; 75 dkg zsírszegény túró; 50 dkg ribizli; 10 dkg vaj; 20 dkg porcukor + a szóráshoz; 2 csomag vaníliás cukor; 5 tojás; 2,5 dl tejföl; 2 csomag vaníliás pudingpor; csipet só.

A citrom héját lereszelem. A túrót áttöröm, a ribizlit megmosom, a szemeket lehúzom a szárról, néhányat egészben félreteszek a díszítéshez. A lágy vajat összekeverem a porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és csipetnyi sóval. Egymás után beledolgozom a tojássárgájákat. Külön edényben összekeverem az áttört túrót a tejföllel, belekeverem a vajas-tojásos masszába, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét adom hozzá. A sütőt 180 fokra (gázsütő 5. fokozata) előmelegítem. A masszát kb. 1 cm vastagon az alufóliával kibélelt, vékonyan kivajazott tortaformába simítom. Egyenletesen rászórom a ribizliszemeket, majd rásimítom a maradék túrós masszát. Két órán keresztül sütöm, s amikor kész, a sütőben hagyom kihűlni, ügyelve rá, hogy hirtelen ne érje hideg levegő. A tortáról óvatosan lehúzom a kapcsot, tálra csúsztatom. Ribizlivel és porcukorral megszórva tálalom.

Trükk
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, jobb lesz az íze és állaga, ha hosszabb ideig hűtjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek