Az én képernyőm

Ez volna az igazság?

ABCUjlaki Ágnes2008. 03. 14. péntek2008. 03. 14.
Az én képernyőm

El sem tudom képzelni, mi késztette Jakupcsek Gabriellát arra, hogy elvállalja Az igazság ára című műsor vezetését. A pénzéhség? Netán megőrült? Mert nehéz feltételezni, hogy tetszik neki ez a műsor, s úgy érzi, valóban jó móka fiatal lányt porig alázni, élveteg öregasszonnyal pajzánkodni… Bár a tehetséges és csinos műsorvezetőnek máskor is akadt már súlyos ízlésficama – például amikor a Pákó fekete, pucér ülepe láttán kacarászott csiklandósan – , de akkor még hihettük azt, hogy a Mokka meglehetősen gátlástalan szerkesztői kényszerítették a buta helyzetbe, amit nem tudott jól lereagálni. Most azonban egy olyan műsort vezet nagy lelkesen, ami minden normális országban tönkretehetné a karrierjét. Mert hiszen hogyan fogadnánk el közéleti emberekkel, államférfiakkal, művészekkel készített interjúit reggelenként, ha előző este arról faggatózik, szokott-e az igazságvizsgáló gépre kötött, hatvanas éveiben járó Klárika önkielégítést végezni? A világ összes tévécsatornáján különbséget tesznek a hírműsorok és az ilyenfajta legalantasabb gagyi között. A tv2 ezt nem teszi, s még büszke is rá. Ugyan itt sincs több vacak, mint más csatornákon, csak itt szeretik képmutatóan megjátszani a közéleti felelősséget. De amit az Akták felépít, azt  Az igazság ára lerombolja. Persze, mindig van nézőközönsége az efféle műsoroknak, hiszen biztosan sokan kattintanának akár egy nyilvános kivégzésre is.
A versenyző a húszmillió forintos főnyeremény reményében kiadja legféltettebb titkait. Lehet erre azt gondolni, úgy kell neki, miért ment oda. Meg el lehet azon is tűnődni, hogy az egyetemista lány csak alig-alig pironkodik azon, hogy kiderült: fűvel-fával lefekszik, olykor egyszerre két férfival is. Mindezt kínosan mosolygó, feszengő apja füle hallatára vallja be, akinek másnap nyilván be kell mennie a munkahelyére és fogadnia a kollégák gratulációit. Meg azt is el lehet képzelni, mit szólnak a szomszédok a férfifaló idős özvegy vallomásához, hogy ő bizony szexelt már a fiánál fiatalabb férfival, és a postást is el szokta kapni. Na, itt lett elég. És még csak ötszázezer forintnál tartottak. Nem tudom, meddig jutott az eszement özvegy a kitárulkozásban, mint ahogy azt sem, hogy tíz-húszmillió forintnál vajon milyen kérdések járhatják. Azt sem tudom, hogy a helyszínt zokogva elhagyó Renáta igazat mond-e vagy hazudik, hogy szexelt-e már pénzért, merthogy ezen bukott el. Ő azt állította, nem, a tv2 pedig azt, hogy igen.
Nem hittem volna, hogy lehetséges, de mégis: a csatornának ezzel a műsorral a Fekete Pákó hátsó felét sikerült alulról megközelítenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek