Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 03. 28. péntek2008. 03. 28.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Újhagymás makarónipuding camembert sajttal grillezve

Hozzávalók: 40 dkg makaróni, 2 csomag újhagyma, 5 dl tejföl, 3 tojás, 2 doboz camembert sajt (kb. 24 dkg), só, őrölt fehér bors, 20 dkg koktélparadicsom, 1 evőkanál olívaolaj.

A tésztát bő, sós vízben félkeményre főzzük, leszűrjük, leöblítjük. Az újhagymát, az egyik doboz sajtot apróra daraboljuk, összekeverjük tejföllel, a felvert tojással, sózzuk, borsozzuk.  Ráöntjük a makarónira, és  összekeverjük. Egy edényt zsugorfóliával kibélelünk, beleöntjük a tésztát, majd vízzel teli tepsibe állítjuk, és 160 fokos sütőben 45 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni, végül a zsugorfólia segítségével kiemeljük, és tálra borítjuk. A maradék camembert-t felszeleteljük, befedjük vele a makarónipudingot, és forró sütőben rápirítjuk a sajtot. A koktélparadicsomot addig sütjük, amíg ledobja a héját, és ezzel díszítjük a pudingot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek