Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Pulykamájjal töltött kelkáposzta
Hozzávalók: 40 dkg pulykamáj, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 20 dkg rizs, 1 tojás, 8 nagy kelkáposztalevél, só, majoránna, 1 ágacska rozmaring, őrölt fehér bors, 3-4 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 2 dl zöldségleves (kockából), 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 kávéskanál fűszerpaprika.
A finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykamájat és a zúzott fokhagymát. Sóval, fehér borssal, majoránnával és rozmaringgal fűszerezzük, rövid ideig együtt pároljuk. A főtt, langyosra hűlt rizst összekeverjük a májas raguval és egy egész tojással. A kelkáposztaleveleket leforrázzuk, és megtöltjük a raguval, mint a hagyományos töltött káposztát. A tekercseket kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, és leöntjük a tejföl, a zöldségleves, az ételkeményítő meg a fűszerpaprika keverékével. 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu