Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 03. 07. péntek2008. 03. 07.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Túrós borkorcsolya

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt; 25 dkg juhtúró; 25 dkg margarin; 10 dkg füstölt, főtt sonka; 5 dkg sajt; 1 tojás; 1 mokkáskanál pirospaprika; só; egész köménymag; vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.

A lisztet, a juhtúrót, a margarint és az apróra vágott füstölt sonkát alaposan összegyúrjuk, megsózzuk, és 3 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk, mint a leveles tésztát, és ezt még kétszer megismételjük. Ezután 1 cm vastag lappá nyújtjuk, a tetejét megkenjük a pirospaprikával felvert tojással. Megszórjuk köménymaggal és reszelt sajttal, majd derelyevágóval 1x5 cm-es rudakra vagdossuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt, szép rózsaszínűre sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek