Az én képernyőm

Pornóbábszínház

ABCUjlaki Ágnes2008. 06. 13. péntek2008. 06. 13.
Az én képernyőm

Mint tudjuk, ízlésekről és pofonokról nincs értelme vitatkozni, kinek a pap, kinek a papné, a változatosság gyönyörködtet, sőt, virágozzék ezer virág... és így tovább. Ám azért mégis eltűnődnék, nem először, a TV2 műsorkészítőinek, műsorátvevőinek és szerkesztőinek egyre gyakoribb ízlésficamain. Az igazság ára vagy a vidám bolondozásból disznólkodássá züllesztett Activity ugyan lapátra került, de van  helyette más. Például most a Hal a tortán című, egyre taszítóbb műsor. A kezdeti kedélyes celebfőzésekből mára undok, beszólogatós, piszkálódós esti balhé  lett. Túl az egyéni gusztustalanságokon: a levesbe lógó hosszú tincsek, macska megjárta sült, koszos konyha, piszkos köröm, maszatos pohár – egyre taszítóbb a légkör. Nem kétlem, hogy a szerkesztők biztatására szaporodnak a sértegetések, a bunkó viselkedési formák: celebjeink bizony alaposan lejáratják magukat. Ki gondolta volna, hogy Koós János vagy Komár László ilyen rosszindulatúan piszkálódik, hogy Bagi Iván olyan finnyás, mint egy grófkisasszony? Hogy Demcsák Zsuzsa vérig sérti vendégét, amikor bájosan megkérdi: nem zavar, hogy egy ország nevet rajtad? (A sokak által lecikizett Kozsó igazi úriemberként reagált.) Dévényi Tibor meg egyenesen olyan durva, mint amikor egy hatodikos attól érzi magát nagyfiúnak, hogy elgáncsolja a lányokat.
Gyakran durva és éretlen a szexhez való viszonyulás a Koffeinmentes Mokkában is. Nem tudom, hány éves a felelős szerkesztő vagy a főszerkesztő, de feltételezem, hogy kinőtt már a kamaszkorból. Hát, ez nem mindig látszik. Valamiért úgy gondolják a legkedveltebb reggeli műsor készítői, hogy 8 és 9 óra között mindig nyomni kell egy kis szexet, mert különben nem ébred fel a magyar. Így hát beszélgetés folyik például nyál-összeférhetetlenségről a későn reggelizők vélhető örömére. Gyakori vendégek volt és jelenlegi pornószínésznők, félőrült zeneművészek – és megy a csevej, néha vihorászva, máskor döcögősen a legostobább témákról.
Azért a napokban igencsak túllőttek a célon. A hazugságvizsgálós Jakupcsek Gabriella után a csatornának most a másik vezető női arcát is sikerült lejáratnia. Liptai Claudia vendége az ijesztő külsejű, óriás szájú nő volt, akiről azt a jó hírt közölték velünk reggel, negyed kilenc tájban, hogy kilenc férfivel közösült egyszerre egy új pornófilmben. Ekkor Claudia – édesanya, feleség, színésznő, műsorvezető – elővett tíz bábut, és interjúalanya segítségével modellezte, hogy ez miképpen is történhetett. Néhány perc múlva a képernyő alján futó csíkban jelezték dühös sms-ek a nézők véleményét. A főnök meg nyilván a kezét dörzsölte örömében: újabb botrány, növekvő nézettség!
Válaszolhatja erre bárki: nem kell nézni a Koffeinmentes Mokkát. Rendben, ez lesz.

Ezek is érdekelhetnek