
Sznúker: O'Sullivan nyolcadszor nyerte meg az Egyesült Királyság bajnokságát
nemzetisport.hu

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Szennai zsebeshús 2008.04.18. fotó: Sárközy György
Szennai zsebeshús
Hozzávalók: 80 dkg bőrös süldőkaraj, 60 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, 1 vöröshagyma, 12 dkg sertésmáj, 1 dl száraz fehérbor, 1 tojás, só, bors, fűszerpaprika, 80 dkg burgonya.
A szalonnát, a májat, a tisztított gombát meg a vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, bő vízben átmossuk. A húst felszeleteljük, kissé kiveregetjük, a közepére zsebet vágunk. A megpirított tölteléket sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a tojást. Betöltjük a húsba, hústűvel gondosan összetűzzük. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a borral felengedve puhára pároljuk. Ezután a húsokat kiemeljük, a fűszeres pecsenyelében pedig megpároljuk a savanyú káposztát. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és zsírban pirosra sütjük. A húst ezzel a kétfajta körettel és a pecsenye levével leöntve tálaljuk.
nemzetisport.hu
ripost.hu
life.hu
magyarnemzet.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
origo.hu
life.hu
borsonline.hu
origo.hu
origo.hu