Kóstoljon bele a vidék ízébe!

ABC2008. 08. 01. péntek2008. 08. 01.

Kép: Currys szűzpecsenye sült almával 2008.05.28. fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Currys szűzpecsenye sült almával 2008.05.28. fotó: Sárközy György

Currys szűzpecsenye sült almával

Hozzávalók: 2 szűzpecsenye • 2 fej fokhagyma • 2 evőkanál olaj • só • őrölt bors • olaj a tepsi kikenéséhez • 2 evőkanál currypor • 10 dkg vaj • 1 lime • 2 kg piros alma • 1 vöröshagyma • 2 evőkanál méz • 1 chili paprika • 2 dl tejszín • fél dl fehérbor

A szűzpecsenyéket megtűzdelem a fokhagymagerezdekkel és meglocsolom 2 evőkanál olajjal. Sózom, borsozom, azután olajjal kikent tepsire helyezem. A curryport összekeverem az olvasztott vajjal meg a lime levével. Az így készült páclé felével meglocsolom a húst, a többit félreteszem. Az almát megtisztítom, gerezdekre vágom. Keverőtálba rakom, és 1 fej vöröshagymát aprózok rá. A kimaradt currys vajhoz mézet keverek, majd az almához adva az egészet összeforgatom, és a pecsenye köré öntöm. Fóliával letakarom, és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor elkészült, a húsokat és az almát egy tűzálló tálba kiszedem. A pecsenyelébe beleteszem a felaprózott chili paprikát (magja nélkül), tejszínt és fehérbort öntök alá, azután felforralom, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Ezzel a mártással tálalom a felszeletelt pecsenyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek