Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 10. 17. péntek2008. 10. 17.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg cukor, só, 2 dkg élesztő, 5 tojás, 20 dkg vaj, 1 dl tej, 1 kg szilva, 1 csipet őrölt fahéj, vaj és liszt a formához, porcukor a díszítéshez

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet 5 dkg cukorral meg egy pici sóval, majd beleöntjük a langyos tejben megfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, hozzáadunk 2 egész tojást meg 3 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk a tésztát, amíg a kezünktől és a táltól elválik. Beletesszük a langyos vajat, és további 10 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát cipóvá formázzuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. A tésztával kibélelünk egy kivajazott és kilisztezett tortaformát, ujjainkkal elegyengetjük, hogy mindenütt egyforma vastag legyen. A tetejét kirakjuk a félbevágott szilvákkal. Meghintjük a maradék cukorral, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és mintegy 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek