Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg cukor, só, 2 dkg élesztő, 5 tojás, 20 dkg vaj, 1 dl tej, 1 kg szilva, 1 csipet őrölt fahéj, vaj és liszt a formához, porcukor a díszítéshez
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet 5 dkg cukorral meg egy pici sóval, majd beleöntjük a langyos tejben megfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, hozzáadunk 2 egész tojást meg 3 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk a tésztát, amíg a kezünktől és a táltól elválik. Beletesszük a langyos vajat, és további 10 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát cipóvá formázzuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. A tésztával kibélelünk egy kivajazott és kilisztezett tortaformát, ujjainkkal elegyengetjük, hogy mindenütt egyforma vastag legyen. A tetejét kirakjuk a félbevágott szilvákkal. Meghintjük a maradék cukorral, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és mintegy 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu