Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, 20 dkg hosszú szemű rizs, 1 kg őszibarack, 5-6 szem szegfűszeg, só, 1 evőkanál étolaj.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd serpenyőben a vaj felén mindkét oldalán elősütjük. Amikor a hús „kidobta a levét”, hozzáadjuk a hideg vízzel kikevert étkezési keményítőt, és beleöntjük a tejszínt. Felforraljuk, lassú tűzön besűrítjük a mártást. A rizst a felforrósított olajon kevergetve üvegesre pirítjuk, azután felöntjük anynyi forró vízzel, amennyi a rizs térfogatának a kétszerese. Megsózzuk, és lefedve, takaréklángon puhára pároljuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, megfuttatjuk rajta a szegfűszeget, hogy jól kiadja az aromáját. Rátesszük az apró kockákra vágott barackot, kicsit átsütjük, megforgatjuk az illatos vajban, végül összekeverjük a párolt rizzsel.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu