Aranylabda: Rodriék csalásáról beszélt egy szavazó újságíró
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Narancsos tekercs
Hozzávalók:
A sárga tésztához: 3 tojás, 1 késhegynyi sütőpor, 1 evőkanál olaj, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt
A barna tésztához: 3 tojás, 1 késhegynyi sütőpor, 1 evőkanál olaj, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor
A krémhez: 1 csomag vaníliás puding, 4 evőkanál cukor, 4 dl tej, 2 tojás, 6-7 evőkanál narancsdzsem, 1 evőkanál kandírozott narancshéj, kakaópor
A sárga és a barna piskótát külön-külön sütjük meg. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. A barna masszához természetesen a kakaóport is hozzáadjuk. A kétféle masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük, és feltekerve kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a pudingport a tojássárgájákkal és a cukorral jól kikeverjük, a tejet hozzáöntve simára kidolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és félreteszszük. A pudingot sűrűre főzzük, majd a tojáshabot még forrón beleforgatjuk. A krémet kihűtjük, 2-3 evőkanálnyit félreteszünk belőle a sütemény tetejére. A dzsem negyedrészével megkenjük az óvatosan széthajtott sárga piskótát. Ráfektetjük a barna tésztát, aminek a közepébe vastag csíkban belesimítjuk a maradék dzsemmel és a kandírozott narancshéjjal elkevert krémet. A dupla tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a krémet teljesen körülölelje, majd a süteményt egy tálra fektetjük. A tetejét bekenjük a félretett krémmel, és meghintjük kakaóporral.
origo.hu
borsonline.hu
travelo.hu
hirtv.hu
teol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
mandiner.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu