Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 03. 12. csütörtök2009. 03. 12.

Kép: Mandulás csirke 2009.01.16. fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Mandulás csirke 2009.01.16. fotó: Németh András Péter

Mandulás csirke

Hozzávalók:
1 kg csirkemell vagy csirkecomb • 3 vöröshagyma • 3 gerezd fokhagyma • 1 citrom • 4 evőkanál olaj • 2 evőkanál ételízesítő • 1 kávéskanál koriandermag • ˝ kiskanál őrölt kömény • 50 dkg zöldborsó • 2 evőkanál vaj • 2 evőkanál mandula • őrölt bors • só

A csirkehúsról lehúzzuk a bőrét, a húst feldaraboljuk, és tálba tesszük. A vöröshagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk. A húst meglocsoljuk a citromlével és 2 evőkanál olajjal. Megszórjuk az ételízesítővel, őrölt borssal. Hozzáadjuk a fokhagymát, a koriandert, az őrölt köményt, öszszeforgatjuk, és lefedve kb. 2 órán át a hűtőben érni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a húst kb. 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékba beletesszük a vöröshagymát, és kevergetve 2 percig pirítjuk. A húsdarabokat visszatesszük a serpenyőbe, megöntözzük a maradék páclével, felöntjük 2 dl vízzel, és lefedve 40 percig pároljuk. A húst tálra szedjük, és maradék levében a zöldborsót puhára pároljuk, ízlés szerint megsózzuk. A felmelegített vajat összekeverjük a szálasra vágott mandulával, és a csirkedarabok tetejére öntjük. Tetszés szerint vajas krumplival, párolt rizzsel vagy széles metélttel körítjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek