Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 04. 02. csütörtök2009. 04. 02.

Kép: Tejfölös meggyes pite piskótatésztában édesség sütemény Fotó: Habik Csaba 2008 11 28

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Tejfölös meggyes pite piskótatésztában édesség sütemény Fotó: Habik Csaba 2008 11 28

Tejfölös-meggyes pite 
Hozzávalók: • 2 üveg meggybefőtt
• 20 dkg vaj vagy margarin • 15 dkg porcukor 
• csipetnyi só  • 8 tojás  • 25 dkg liszt
• ˝ csomag sütőpor  • 4 ek tej  • 5 dl tejföl 
• vaj a tepsi kikenéséhez

A vajat 10 dkg porcukorral és egy csipet sóval habosra kikeverjük. Egyenként hozzáadunk 4 tojást, majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel összedolgozzuk.
A tésztát 35 × 45 cm-es kivajazott tepsibe tesszük, és gazdagon kirakjuk a lecsepegtetett meggyel. A tejfölt elkeverjük a maradék tojással és a maradék porcukorral, azután a gyümölcsre öntjük. A tésztát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek