Kóstoljon bele a vidék ízébe!
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Tejfölös meggyes pite piskótatésztában édesség sütemény Fotó: Habik Csaba 2008 11 28

Tejfölös-meggyes pite  
Hozzávalók: • 2 üveg meggybefőtt 
• 20 dkg vaj vagy margarin • 15 dkg porcukor  
• csipetnyi só  • 8 tojás  • 25 dkg liszt 
• ˝ csomag sütőpor  • 4 ek tej  • 5 dl tejföl  
• vaj a tepsi kikenéséhez
A vajat 10 dkg porcukorral és egy csipet sóval habosra kikeverjük. Egyenként hozzáadunk 4 tojást, majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel összedolgozzuk. 
A tésztát 35 × 45 cm-es kivajazott tepsibe tesszük, és gazdagon kirakjuk a lecsepegtetett meggyel. A tejfölt elkeverjük a maradék tojással és a maradék porcukorral, azután a gyümölcsre öntjük. A tésztát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.