Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 04. 16. csütörtök2009. 04. 16.

Kép: Eperjes rózsája tojásos salátás hús Fotó: Habik Csaba 2009 01 15

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Eperjes rózsája tojásos salátás hús Fotó: Habik Csaba 2009 01 15

Eperjes rózsája

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb • só • őrölt bors • mustár • 4 szelet szalonna • 4 szelet sonka • 4 kemény tojás • Piros arany

A sertéscombot vékony, tenyérnyi nagyságú szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, majd a hússzeleteket külön-külön alufólia-darabokra helyezzük. A hús egyik oldalát bekenjük mustárral, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Az így előkészített szeletekre vékonyra vágott füstölt szalonnát, majd egy szelet sümegi sonkát, végül 1-1 keményre főtt tojást teszünk. Ezután a húst az alufólia segítségével gombócokká formázzuk. A gombócokat tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben körülbelül 20 percig 200 fokon sütjük. Utána a fóliát szétbontjuk, és a gombócok tetején éles késsel keresztirányú bemetszéseket készítünk, majd pirosra sütjük. A kivillanó tojás tetejét Piros arannyal díszítjük. Vékonyra szeletelt lila hagymával és burgonyapürével tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek