Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Eperjes rózsája tojásos salátás hús Fotó: Habik Csaba 2009 01 15
Eperjes rózsája
Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb • só • őrölt bors • mustár • 4 szelet szalonna • 4 szelet sonka • 4 kemény tojás • Piros arany
A sertéscombot vékony, tenyérnyi nagyságú szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, majd a hússzeleteket külön-külön alufólia-darabokra helyezzük. A hús egyik oldalát bekenjük mustárral, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Az így előkészített szeletekre vékonyra vágott füstölt szalonnát, majd egy szelet sümegi sonkát, végül 1-1 keményre főtt tojást teszünk. Ezután a húst az alufólia segítségével gombócokká formázzuk. A gombócokat tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben körülbelül 20 percig 200 fokon sütjük. Utána a fóliát szétbontjuk, és a gombócok tetején éles késsel keresztirányú bemetszéseket készítünk, majd pirosra sütjük. A kivillanó tojás tetejét Piros arannyal díszítjük. Vékonyra szeletelt lila hagymával és burgonyapürével tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu