Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 06. 18. csütörtök2009. 06. 18.

Kép: Karajban sült szines tésztapuding fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Karajban sült szines tésztapuding fotó: Sárközy György

Karajban sült színes tésztapuding

Hozzávalók: 20 dkg színes tollhegy- vagy orsótészta • 10 dkg szeletelt bacon • 50 dkg sertéskaraj • 5 tojás • 2 dl tejszín • só • őrölt bors • 3 gerezd fokhagyma • 1 csokor petrezselyem zöldje

A tésztát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát kibélelünk alufóliával. Egymás mellé belehelyezzük a baconszeleteket úgy, hogy összeérjenek. A karajt nem túl vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szalonnaszeletekre helyezzük.
Az egész tojásokat elhabarjuk a tejszínnel. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Apróra vágott petrezselyem zöldjét is adhatunk hozzá, hogy színesebb legyen a töltelékünk. Beleforgatjuk a tésztát, azután az egészet a sütőformában várakozó húsra öntjük. Az esetleg kilógó széleket ráfordítjuk, és a tetejét is beburkoljuk fóliával, majd 130-140 fokos sütőben lassan – körülbelül másfél óra alatt – megsütjük. Szeletekre vágva, salátával tálaljuk.
 

Ezek is érdekelhetnek