Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Karajban sült szines tésztapuding fotó: Sárközy György
Karajban sült színes tésztapuding
Hozzávalók: 20 dkg színes tollhegy- vagy orsótészta • 10 dkg szeletelt bacon • 50 dkg sertéskaraj • 5 tojás • 2 dl tejszín • só • őrölt bors • 3 gerezd fokhagyma • 1 csokor petrezselyem zöldje
A tésztát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát kibélelünk alufóliával. Egymás mellé belehelyezzük a baconszeleteket úgy, hogy összeérjenek. A karajt nem túl vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szalonnaszeletekre helyezzük.
Az egész tojásokat elhabarjuk a tejszínnel. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Apróra vágott petrezselyem zöldjét is adhatunk hozzá, hogy színesebb legyen a töltelékünk. Beleforgatjuk a tésztát, azután az egészet a sütőformában várakozó húsra öntjük. Az esetleg kilógó széleket ráfordítjuk, és a tetejét is beburkoljuk fóliával, majd 130-140 fokos sütőben lassan – körülbelül másfél óra alatt – megsütjük. Szeletekre vágva, salátával tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu