Kutya a kútban

A kutya, bár szárazföldi állat, néha napokat tölt a vízben. Mondjuk, egy kútban. Igaz, oda a legritkább esetben ugrik be jószántából, s kijönni se igen tud magától. De a tűzoltók most segítettek.

ÁllatbarátBalogh Géza2009. 08. 29. szombat2009. 08. 29.
Kutya a kútban

A kutya néha hosszú útnak indul. Nem jókedvében, inkább csak ha megijed. A rendes, mezei ebek nem szeretik a dörgést, csattogást, és különösen félnek a petárda hangjától. Nem egy kutya ment már világgá ijedtében, mikor közvetlen közelében felrobbant egy petárda, de olyanról nem hallottunk, hogy a kútba vetette volna magát. Nos, a minap Szabolcsban ez is megtörtént.

Az ibrányi önkéntes tűzoltókat Gávavencsellőről riasztották, mert egy nagy testű fekete kutya fuldoklott egy kútban. Az ibrányiak pár perc alatt meg is érkeztek, s a mélyben valóban egy kutya vonított szívszaggatóab. A gazdája nyaralt, s a szomszédok elmondták, hogy a peterdázástól megrémült kutya felugorhatott a mezsgyén álló, amúgy lefedett kút deszkájára, de az beszakadt alatta, az eb pedig a tizenöt méternyi mélybe zuhant. Még a tűzoltók létrája se volt elég hosszú, hogy elérjék az állatot, ezért úgy döntöttek, hogy megemelik a kút vízét. Elkezdték hát szivattyúzni a vizet – befelé. A manőver sikerült, a teljesen legyengült állat szerencsésen kiszabadult a nedves kutyaszorítóból.

Ezek is érdekelhetnek