Koncz lányára mesés jövő vár!

Ha megszerzi a diplomáját, elindulhat végre Koncz Regina fotómodell nemzetközi karrierje. Három hónapra Los Angelesbe hívta egy amerikai kozmetikai cég, mégis a tanulás mellett döntött – édesapja, Koncz Gábor színművész legnagyobb örömére.

BulvárCsontos Tibor2009. 06. 29. hétfő2009. 06. 29.
Koncz lányára mesés jövő vár!

– Pedig már azt is elterveztem, mit mutatok meg apunak Los Angelesben, ha kijön meglátogatni. Többek között egy olyan étterembe viszem el, ahonnan fantasztikus körpanoráma nyílik a városra – árulja el Koncz Regina, Koncz Gábor színművész kisebbik lánya, akit három hónapra az Egyesült Államokba hívtak, hogy az egyik amerikai kozmetikai cég számára reklámfotózáson vegyen részt. A modell mégis úgy döntött, hogy inkább befejezi a Budapesti Kommunikációs Főiskolát. Már javában készíti diplomamunkáját is, amelynek témájául a rendezvényszervezést választotta: a Tenkes kapitánya című musical marketingjét, színre vitelének előzményeit, mikéntjét elemzi majd dolgozatában. A siklósi várudvar színpadán július közepén bemutatásra váró musicalben egyébként édesapja is szerepet kapott: a kuruc vezér Béri Balogh Ádámot alakítja.

Koncz Regina tavaly nyáron még részt vett egy hétnapos párizsi fürdőruha-bemutató sorozaton, de az őszi Los Angeles-i utazást tanulmányai miatt már nem vállalta. Márpedig Koncz Regina nemzetközi modellkarrierje is elindulhat ezzel a Los Angeles-i járattal. Mint megjegyzi, neki már nem kell az európai modellfővárosoknak számító Milánóban és Párizsban megmutatkoznia ahhoz, hogy Amerikában is befusson. Az amerikai álomnak is beillő magyar álmodozás négy éve kezdődött, amikor a kozmetikai cég háromszáz lány közül Koncz Reginát választotta új krémje reklámarcának – ezt a fotómodell munkát folytatná majd a későbbiekben Kaliforniában.

– Fantasztikus városban lehetek majd, ahol még élni is tudnék, hiszen Los Angelesben semmihez sem fogható világba kerülök – mondja. – Szó sincs persze arról, hogy üdülni mennék, kőkemény munka vár rám Kaliforniában. Nagy társasági életre sem számítok, az ottani modellek között nem divat a barátkozás, ráadásul castingok sincsenek, egy-egy munkára mindig egy-egy modellt hívnak.

A szerződéséről csak annyit árul el, hogy a hajhossza egyetlen millimétert sem változhat, folyamatosan ügyelnie kell a testsúlyára – mint mondja, az ügynökség mérlegelés nélkül egyetlen deka súlyfelesleget is észrevenne rajta, tehát sportosan kell élnie, vigyázni az alakjára. Az utóbbival sosem volt gondja, hiszen édesapjának köszönhetően mindig is sportolt, nem véletlenül vált legendássá Koncz Gábor intelme: „ A Koncz család tagja csak az lehet, aki tud lovagolni és vízisízni!” Hálás is édesapjának, hogy sportszeretetre nevelte, mert modellként mindennek jó hasznát veszi – igaz, a színészet felé vezető utakat az édesapa viszont eltorlaszolta a lánya előtt.

– Soha nem vitt például a színházi vagy a filmes kulisszák mögé, szándékosan nem íratott be színi tanodába, nem járatott beszédtechnikai órákra – idézi gyermek- és kamaszkorát Koncz Regina. – Nem akarta, hogy gyerekszínész legyek. Azt mondta: ha felnőttként a színészpályát választom, rendben van, mert az az én döntésem lesz. Szívesen próbálkoztam volna a színészettel, de hát közbejött a modellkedés, azon belül is a fotózás. Kifutóra nem is mehetnék, ehhez két centiméter hiányzik a termetemből, ülönben is azt gondolom, hogy fotómodellként vagyok jó.

Édesapja megnyugtatására még a diploma megszerzését is elhatározta, amikor média- és kommunikáció szakra jelentkezett, de hogy ezzel a diplomával mihez kezd majd, azt Regina egyelőre nem tudja. Az élete manapság a modellkedésről szól, s bár a külföldi munkák most szünetelnek, itthon gyakran vesz részt fotózásokon.

Koncz Regina történetének eleje meseszerű: az akkor tizenhét éves lány a barátnőjét kísérte el egy modellválogatásra. A jelöltek nem kis pechjére az amerikaiak őt találták a számukra legjobb arcnak, s annyira beváltak a vele készített reklámfotók, hogy újabb szerződést kötöttek. Jövőre tehát irány az Újvilág. Meglehet, a folytatás is mesés lesz...

Bármelyik fotóra kattintva megnyílik Kirscher Anna és Magyari Ágnes képeiből összeállított galériánk!

Ezek is érdekelhetnek