Félőrült fiatalok fiesztáznak

Nevezik humorünnepnek, mondják humorfiesztának is. A hivatalos elnevezés Dumavölgy-Humorvár, melyet a nagyvázsonyi Kinizsi-vár mellett építenek fel. Ott lesz mindenki, aki számít a stand-up comedy műfajában. Félőrültek és egészőrültek is.

BulvárCsontos Tibor2009. 07. 14. kedd2009. 07. 14.
Félőrült fiatalok fiesztáznak

A stand-up comedy végleg átvette a hatalmat a magyarországi humorban. Képviselői uralják a Rádiókabarét, a szabadtéri rendezvényeket, a falu-és nőnapot, a cégnapokat, a szilvesztert.

Július 24. és augusztus 2. között Nagyvázsonyba, a Kinizsi-vár tőszomszédságába költöznek. A Dumavölgy-Humorvár felhúzása tavaly kezdődött, akkor szolid nyereséget és nagy közönségsikert könyvelhetett el – ez utóbbinak mindenki örült. Az előbbinek pedig inkább Nagyvázsony önkormányzata, mert a profit nagyobb része a községet illette.

Feltételezhetően az idén sem lesz másként. A veszteség kockázata az egyik rendezőé, a Dumaszínházé, az esetleges nyereség egy része ismét a települést illeti. Ha már a Művészetek Völgyét betemette a pénztelenség, a Dumavölgy-Humorvár megpróbál valamit aprítani a tejbe arrafelé is.

A humorfieszta második rendezvényén is mindenki ott lesz, aki számít a stand-up comedy-ben. Az idei Karinthy-gyűrűs Kőhalmi Zoltán éppen úgy, mint a jogi végzettséggel rendelkező, egykori egyetemi tanársegéd Kovács András Péter is. Ő egyelőre szünetelteti jogi pályafutását, mondván, a bíróknak nem nagyon tetszett, hogy egy-egy tárgyalásból rendre stand-up comedyt hozott tető alá. A celeblét határán fickándozó, egykor szebb napokat látott filmrendező, Szőke András (fenti képünkön), illetve barátja, a virágkorát élő Badár Sándor (jobb oldali fotónkon) is ott lesz a tíznapos humorünnepen. S persze felszólal Beliczai Balázs, akinek kedvenc színe a magenta, s aki a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetésre ácsingózik a leginkább – mondván, aki ezt az elnevezést megtanulja, mindig erre vágyik majd.

Fellép Aranyosi Péter, a Mónika-show egykori közönségszervezője, dumagépel majd Hadházi László, Dombóvári István, Litkai Gergely és még sokan mások. A tízből egyébként csak három napon lesz Fiatal Félőrültek Fesztiválja. Pedig a többire is jutna belőlük...

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek