Mindenfelé csak bú, csak baj...

Érthető, hogy a tévécsatornák számára az nem hír, hogy a Kovács család vasárnapi kirándulása jól sikerült: fáradtan, de boldogan tértek haza a Gellérthegyről. Apuka este elővette Plutarkhosz Párhuzamos életrajzait, anyuka kislányával összebújva babaruhát varrt, a kamaszfiú pedig matekfeladványokkal pallérozta eszét..

BulvárUjlaki Ágnes2011. 01. 20. csütörtök2011. 01. 20.
Mindenfelé csak bú, csak baj...

Egyszer talán szájtátva végignéznénk, de rendszeresen valószínűleg nem kérnénk. Bezzeg azt, hogy agyontaposták, levágták a lábát, anyja alkoholizmusa miatt már csecsemőként májátültetésre szorul, belvíz döntötte romba otthonát, fia börtönben ül és őrá is ferde szemmel néznek... Ez való nekünk. És ez volt a tv2 vasárnap esti műsora úgy 7-től kezdődően. Ugyan lehetett volna ez bármelyik kereskedelmi csatorna, bár a tv2 élen jár a fekete témák feldolgozásában. Mondhatni, lubickol benne.

Az egész est folyamán egyetlen műsorbetét volt, amelynél kissé megpihenhettünk. Bár szívderítőnek ez sem nevezhető: Verebes István 11 hónap után lemondott a Mikroszkóp Színház vezetéséről. Bár nem tartozom az illető rajongói táborába, mivel úgy vélem, a megérdemeltnél nagyobb az ismertsége a művészeti közéletben – ezúttal megkapott az őszintesége. Forráshiányról is szólt, de nagyobb súllyal magára vette a felelősséget. Nem sikerült, tévedett, nem neki való volt, félreértette, eltájolta magát, megbukott. Mindezt ő mondta magáról, s rokonszenves volt ez az önkritika, ami igazán nem jellemző kulturális közéletünkre. Ez jó pillanat volt.

A témáról többet olvashat a Szabad Föld január 21-én, pénteken megjelenő 3. számának 40. oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek