Lázban ég a világ: közeleg az esküvő!

Az április 29-re kitűzött királyi esküvő minden bizonnyal az évtized legnézettebb televíziós eseménye lesz Angliában. Vilmos herceg és menyasszonyának házasságkötése hónapok óta lázban tartja a szigetország lakóit, a közvetítésből pedig nem csak a tévétársaságok járnak jól…

BulvárKovács Réka2011. 04. 20. szerda2011. 04. 20.
Lázban ég a világ: közeleg az esküvő!

A TNS Omnibus utánajárt, hogy a brit állampolgárok milyen arányban tervezik megnézni Vilmos herceg és Catherine Middleton házasságkötésének televíziós közvetítését. Mint kiderült, minden második angol – vagyis megközelítőleg 26,2 millió néző – fogja követni az adást, így az esküvő minden bizonnyal az elmúlt évtizedek legnézettebb adása lesz. (A jelenlegi rekordot a BB egyik 2001-es műsora tartja, melyet 21,3 millióan láttak.)

Úgy tűnik, a trónörökös nézettség tekintetében nem fogja megelőzni apját, ugyanis a ceremónia valószínűleg kevesebb nézőt vonz, mint ahányan 1981-ben Vilmos szüleit látták összeházasodni. Károly herceg és Diana hercegnő esküvőjének televíziós közvetítését 28,4 millióan nézték.

A nagy felhajtást – nem meglepő módon – minél többen igyekeznek kihasználni. Így a királyi esküvő nem csak a televízió csatornák számára jelent bevételt, de a kiskereskedelemben és a munkaerőpiacon is érezteti hatását. A TNS becslése szerint a britek 195 millió fontot költenek majd a közvetítés alatt elfogyasztott rágcsálnivalókra és italokra, nem beszélve a királyi párt ábrázoló szuvenírekről, továbbá mintegy 7,7 millió munkavállaló vesz ki teljes hétnyi szabadságot az esküvő idején – olvasható az ELTE hírlevelében.

A kutatásból kiderült: a ceremónia nemcsak a brit, de a világ többi nemzetét is lázba hozza. Az amerikaiak 42, a németek 44 százaléka tervezi, hogy megnézi a közvetítést. Velük szemben a hollandokat és franciákat nem izgatja a brit trónörökös esküvője: mintegy háromnegyedük nyilatkozott úgy, hogy nem kíváncsi a közvetítésre.

Ha kíváncsi az ifjú pár szerelmének történetére és az esküvő hivatalos képeire, a Geopen honlapján előrendelheti a május 9-én megjelenő William & Catherine - Szerelmük története és a királyi esküvő című könyet!

Ezek is érdekelhetnek