www.szabadfold.hu

Folytatjuk ismerkedésünket a világhálóval. Megnyitva böngészőnket, megjelenik a korábban beállított kezdőlapunk. Érdemes szemügyre vennünk néhány segítő és információs gombot.

Család-otthonBudai Horváth József2008. 06. 06. péntek2008. 06. 06.
www.szabadfold.hu

Kezdőlap – kedvencek – előzmények
A Kezdőlap ház formájú ikonjára kattintva megjelenik egy mező, melybe érdemes az általunk legtöbbször megtekintendő honlap címét beírnunk. Ezt bármikor megváltoztathatjuk, s attól fogva elsőként már azt nyitja meg a böngészőnk.
A Kedvencek listájába összegyűjthetjük a nekünk tetsző, rendszeresen meglátogatni kívánt honlapokat, s a nevükre kattintva máris tanulmányozhatjuk a tartalmakat. E mappába bármely, számunkra használhatóbb, logikusabb elnevezéssel is összegyűjthetjük a kedvenceinket.
Az Előzmények gyűjteményének segítségével a közelmúltban felkeresett honlapok valamennyi meglátogatott oldalát újból megnyithatjuk, anélkül, hogy a főoldalról elölről kellene kezdenünk a kiválogatásukat. Használatával sok időt takaríthatunk meg.

Legördülő eszköztár
Fájl. Rákattintva megjelenik az Új" mező, azon belül pedig kiválasztható az Ablak sáv, melynek segítségével egyidejűleg más honlapokat is megnyithatunk, így párhuzamosan több tartalmat is böngészhetünk.
Szerkesztés. Kattintásunk után feltűnik Az összes kijelölése mező, melynek használatával az éppen megnyitott oldalt teljes terjedelmében kijelölhetjük, s így a tartalmát elmenthetjük (lásd: Fájl – Mentés másként). Amennyiben az oldalnak csak egy részét szeretnénk elmenteni, akkor a kívánt rész kijelölését a bal egérgomb lenyomásával, majd az egér mozgatásával érjük el.
Súgó. Gyakorlatias tanácsokat tartalmaz a Tartalomjegyzék és tárgymutató mező. Érdemes A nap tippje sáv tartalmát is rendszeresen szemügyre venni.

Hasznos piktogramok
A Szabad Föld Online-on valamennyi megnyitott cikk tartozéka négy olyan lehetőség, melyek megkönnyítik ismerőseink figyelmének az egyes cikkekre ráirányítását, a nyomtatást, valamint az olvasást.
Levélküldés. A piktogramra kattintva megnyílik levelező rendszerünk, s bármelyik cikket – néhány szavas üzenetünk kíséretében – elküldhetjük elektronikus levélben ismerősünknek.
Nyomtatható változat. A kívánt cikket kiválasztja az oldalról, megkönnyítve a kinyomtatását.
Kicsinyítés. Rákattintva az adott oldal szövegének betűméretét egy fokozattal kisebbre állíthatjuk.
Nagyítás. Használatával az oldal szövegének betűméretét egy fokozattal felnagyíthatjuk.

Bejelentkezés és regisztráció
Arra kérjük és biztatjuk olvasóinkat, hogy a Szabad Föld Online Hozzászólás rovatában mondják el véleményüket írásainkról. Ehhez látogatóinknak be kell jelentkezniük, amelynek viszont előfeltétele, hogy regisztrálják magukat honlapunkra. A címsor alatti mezőben mindkét lehetőség egy-egy kattintással érhető el. A regisztráció során – megőrizve látogatóink inkognitóját – csak a legszükségesebb adatokat kérjük, míg néhány további információs mezőt tetszés szerint tölthetnek ki, ezzel is segítve olvasói adatbázisunk építését.
Aki tehát már regisztrált, a bejelentkezés során felhasználói nevét és titkos jelszavát megadva, szabadon hozzáfűzheti mondandóját az olvasottakhoz.

Ezek is érdekelhetnek