Mediterrán teraszhangulat

Igazi kihívást jelentett, hogy egy kisváros emeletes, régi házának kopár teraszát miként lehet barátságosabbá és főleg használhatóvá varázsolni. A terasz áttört fémkorlátja és kövezete ugyanis a déli nap melegétől úgy felforrósodott, hogy a család éppen akkor nem tudott kiülni, amikor szívesen töltötte volna az időt a levegőn.

Család-otthonD. Tasnádi Marianna2009. 07. 23. csütörtök2009. 07. 23.
Mediterrán teraszhangulat

Az első feladat tehát a terasz lezárása volt a nyugati, rövidebb oldalán – ezt fára felkasírozott nádfonattal oldottuk meg. A déli oldalt nagyra nőtt mediterrán növényekkel zártuk le, amelyek megakadályozzák a belátást és egyben árnyékolják a követ, meggátolva így a felmelegedését.

Mivel a terasz eléggé keskeny egy „gyári” ülőgarnitúra elhelyezéséhez, ezért a terasz egyik végébe dobogót emeltünk. Egy méretre vágott szivacsot bevontunk vízlepergető világos anyaggal, majd az így kapott „kanapét” élénk színű párnákkal díszítettük. A harmónia érdekében ugyanezzel a világos anyaggal vontuk be az ódon fal elé állított székek szivacspárnáját is.

Már csak néhány apró ötlet maradt hátra. Az ablakokra nem redőnyt, hanem spalettát rendeltünk, hogy tökéletesebben adjuk vissza a mediterrán hangulatot. A dobogó leülős része fölé napernyő került, ami kellemes árnyékot ad az ott pihenőknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek