Autoszuggesztiós védőoltás

Emil Coué nem csupán a pozitív gondolkodás kialakítására fektetett nagy hangsúlyt, de arra is, hogy a hozzá fordulók a segítségével képesek legyenek harmonikus életet élni és megelőzni a nagyobb problémák, betegségek kialakulását.

Család-otthonGál Attila2009. 11. 16. hétfő2009. 11. 16.
Autoszuggesztiós védőoltás

Olyan technikát kellett létrehoznia, amely egyszerre sokféle feladatot képes megfelelni:

1. Elménkben olyan gondolkodási keretet rögzít, amely segíti túlélésünket, fenntartja belső egyensúlyunkat.
2. Általános megelőző hatással rendelkezik.
3. Nem csak semlegesíti a számunkra hátrányos előítéleteket, de egyben harmonizálja is lelkivilágunkat, miközben erősíti az önmagunkba vetett hitünket.
4. Fokozza energiaszintünket.
5. Javítja általános lelki kondíciónkat.
6. Fejleszti karizmánkat, hozzájárul erős egyéniségünk kiépítéséhez, s automatikus védelmet nyújt.
7. Rendkívül egyszerű és könnyen alkalmazható, akár relaxált állapot megteremtése nélkül is.

Az autoszuggesztiós védőoltás technikája megfelel ezeknek a szempontoknak, az alkalmazási lehetősége széles. Nyugalmi állapotban, de stresszhelyzetben is a szolgálatunkba állítható.

A védőszuggesztió szövege: „Engem minden erősít!” Reggeli és esti alkalmazásánál lassan, monoton hangon, hangosan szuggeráljuk magunknak. Napközben, stresszhelyzetben akár ütemesen vagy dúdolva is mondhatjuk a szöveget. Alkalmazzuk legalább hat héten keresztül.

 

A formulában megtalálható „minden” szócska kissé hasonlóvá teszi szuggesztiónkat Coué alapmondatához. Hiszen ő is kiemelte, hogy a minden szempontból való jobblét kihangsúlyozása életünk valamennyi területét felöleli – egészségünket, anyagi jólétünket és szociális kapcsolatainkat is beleértve. Az „Engem minden erősít!” szuggesztió szintén varázsszóként foglalja magában azt, hogy „minden”. Ez a lényeg, ez a szuggesztió lelke. Történjék bármi körülöttünk – tragédia, balsiker, váratlan fordulat, félelemkeltő esemény, pénzhiány –, a speciális, védőoltás jellegű szuggesztióval egy csapásra a saját javunkra fordíthatjuk azt.

A szuggesztiós szöveg csodálatos erejének titka az, hogy képes a velünk megtörtént, kellemetlennek tűnő esemény dinamizmusát, energiáját a mi érdekünk szolgálatába állítani, s összhangba hozni igényeinkkel. Megfigyelhető, hogy az életben minél nagyobb tehertétellel találkozunk, e szuggesztió annál nagyobb erővel óv bennünket. Olyan biztonságérzetet, higgadtságot és nyugalmat ad, amely valóban szinte védőoltásként hat.

Az autoszuggesztió hitté szilárdul elménkben, és bármely váratlan pillanatban csodálatos módon fejti ki lélekgyógyító hatását. Segít abban, hogy a poharat, mely nincs tele vízzel, félig teli pohárnak lássuk. Ezáltal a nézőpontunk, a világról alkotott felfogásunk is megváltozik. Ahol idáig csak a rosszat láttuk, ott most képessé válunk a jót, a számunkra hasznosat is észrevenni.

Az „Engem minden erősít!” mondatot akkor is célszerű alkalmazni, ha teljesen egészségesek vagyunk, s a kedélyállapotunkkal sincs különösebb probléma. Óriási lelki kondíciókülönbség van azok között az emberek között, akik tudatos autoszuggesztió formájában rendszeresen alkalmazzák ezt a formulát, illetve azok között, akik nem teszik – talán azért, mert nem is tudnak a létezéséről. Ez a különbség természetesen egészségi állapotukban, fizikai valóságukban is megmutatkozik.

Ezek is érdekelhetnek