Állati divat őszre: tevebarna, galambszürke

A bátraké a szerencse az őszi divatban. A csokoládébarnát orgonalilával hordhatjuk, s a teveszőr árnyalatát is bevethetjük.

Család-otthonPalágyi Edit2010. 09. 19. vasárnap2010. 09. 19.
Állati divat őszre: tevebarna, galambszürke

Hajdan azt tanultuk, hogy jó érzésű nő kéket nem vesz fel zölddel, pláne nem barnával. Manapság már nincsenek tabuk a színek társításában.

Az idei őszön például a csokoládészínt egyenesen ajánlott halványlilával feldobni. A most divatos orgonaszín – az idén felejtsük el a padlizsánt – ráadásul izgalmassá teszi a szürkét is. A semleges camel árnyalatot – ami, ugye, a tevéről kapta a nevét – nyugodtan társíthatjuk bordóval, sőt, akár kékkel is, hogy ne legyünk unalmasak. Aki nem riad vissza attól, ha megbámulják az utcán, öltözhet fémes csillogású ruhákba. Vagy ha egészen fiatal, komor időben is választhatja a narancsszín aranyosan sugárzó változatát.

A vérforraló vörös rúzs árnyalata nemcsak az ajkakon köszön vissza, hanem a merészebb hölgyek ruháin is. Feldobja az unalmas szürke és fekete holmikat, de a merészebb hatás kedvéért nyugodtan párosíthatják acélkékkel is. A nyáron taroló türkiz lassan elköszön, helyette egy mélyebb, zöldes-kék árnyalatot, a lagúnák színét ajánlják őszre a tervezők.

Aki nem szeretné lecserélni a ruhatárát, hogy a vadonatúj divatszínekben tündökölhessen, nyugodtan maradjon a megszokott feketénél, az ugyanis sosem megy ki a divatból. Legfeljebb egy-egy remek kiegészítővel érdemes felújítani a tavalyi gardróbot – erre lesz jó idén ősszel a korallszín, vagy az elegáns osztriga szürke.

Ezek is érdekelhetnek