Csak szex, más semmi?

A testi szerelem kétségkívül jelentős élmény mindkét fél számára, ha egymáshoz illő párok találkoznak. A vonzalom jó esetben már az első találkozáskor működésbe lép.

Család-otthonBalogh Mária2010. 09. 10. péntek2010. 09. 10.
Csak szex, más semmi?

Másként éli meg a szexuális örömöt a férfi és másként a nő – mint ahogyan annak hiányát is.

A férfiak számára a szerelem nélküli szex fizikai megkönnyebbülés, mellyel képesek levezetni a feszültségüket. A nőknél elsősorban alkati kérdés, hogy valaki érzelmek nélkül is képes a kielégülés boldogságára. (Nem színészi alakításról beszélünk, amit bármely nő produkálhat partnere kedvéért.)

A nők többségének fontos, hogy az orgazmus egyben felszabadult lelki kitárulkozás legyen a testi odaadás mellett. A kielégületlen nő éppen  olyan ingerült, zaklatott, mosolytalan, mint hímnemű társa – állapította meg dr. Toni Grant amerikai pszichiáter.

A szakember szerint a férfi szexuális vágyában létezik olyan agresszív és primitív vonás, amit ritkán találunk meg a nőknél. A szexuális vadság erős kéjérzést ébreszt a férfiban – főként, ha  a nő is partner ebben. Az agresszív férfi ösztönt gyakorta szelídíti meg a gyöngéd szerelem, a másikért érzett felelősség – vagyis a férfi törődése a nővel.

A simogatásra vágyó asszony azt hiszi, hogy jó tett helyébe jót várhat: párja meghálálja a figyelmességét. Nos, nem mindig történik így... Az aktus végeztével a férfiak egy része vagy elalszik, vagy cigire gyújt, esetleg néhány perc után kibaktat a fürdőszobába, netán a számítógéphez ül.

Ha valós a szerelem, az egymásra hangolódás, a pár egymáshoz bújva élvezi a nyugalmat.

Ezek is érdekelhetnek