Sok kicsi most is sokra megy

Az egészségügyi intézmények helyzete hazánkban egyre rosszabb. Ezt felismerve a CBA és a Procter&Gamble közösen indította útjára tavasszal a Köszi programot, amellyel a lakosság az iskolák és óvodák mellett már kórházakat is segíthetett. Az idén Tahitótfalu, Békés, Szombathely, Szerencs és Komló lett a szerencsés.

Család-otthonKovács Réka2010. 09. 03. péntek2010. 09. 03.

Kép: A szerelem és boldogság kérdése azonban leginkább tudományos alapon kapcsolható a szív dolgaihoz...

Sok kicsi most is sokra megy
A szerelem és boldogság kérdése azonban leginkább tudományos alapon kapcsolható a szív dolgaihoz...

A júniusban elvégzett 600 fős reprezentatív kutatás során kiderült, hogy a lakosság 71 százaléka úgy érzi, a kórházak, egészségügyi intézmények vannak a leginkább rászorult helyzetben, magánemberként mégis inkább óvodákat, iskolákat támogatna. A legelgondolkoztatóbb tény az, hogy a megkérdezettek fele semmilyen intézményt nem támogat, a kórházak megsegítését pedig az államtól várja el.

A Közösség Szíve (Köszi) program ezért az idén 5 település – Tahitótfalu, Szombathely, Komló, Békés, Szerencs – egy-egy intézményét támogatja 2-2 millió forintos adománnyal  Bár a program szervezője két vállalat, a segítség a CBA vásárlóitól érkezik, ugyanis a programban résztvevő minden egyes Procter&Gamble termék megvásárlása után 30 forint került a közösség „perselyébe” – így gyűlhetett össze a 10 millió forint. A szavazók Tahitótfaluban és Békésen iskoláknak, Szombathelyen és Szerencsen egészségügyi intézményeknek szánták az adományt, míg Komlón az óvoda támogatása mellett tették llegtöbben a voksukat.

Az intézményeknek szánt adományok átadására szeptember végén kerül sor.

Ezek is érdekelhetnek