A női könny megszelídíti a férfit

A férfiak hazudnak, a nők sírnak – tartja a mondás. Tudósok kiderítették: valóban remek eszköz a könny a konfliktusok kikerülésére.

Család-otthonPalágyi Edit2011. 01. 18. kedd2011. 01. 18.
A női könny megszelídíti a férfit

Nem véletlenül sírnak a nők vészhelyzetben. Egy kísérlet bebizonyította, hogy a dühös, sőt agresszív férfiakat valóban leszereli a női könny, méghozzá azért, mert csökkenti a tesztoszteronszintjüket. Ez a férfihormon felelős többek közt az erőszakos, domináns viselkedésért. Kiderült, hogy a könny páráját belélegző urak nemcsak szelídebbek lettek, de a szexuális késztetésük is alábbhagyott – mondhatni, eztán már kenyérre lehetett kenni őket. A női könnyek úgynevezett kémiai jeleket adnak, melyek tudat alatt befolyásolják a teremtés koronájának viselkedését.

Nem mindegy azonban, hogy mi csorog a hölgyek szeméből! A férfiak csak azoktól a könnyektől szelídültek meg, amelyek érzelmek hatására folynak a szemből. Azokra a könnycseppekre azonban nem reagáltak, amelyek attól csordultak ki, hogy por ment a nő szemébe. Sőt, a próba kedvéért a hölgyek arcán végigcsorduló sós víz sem hatotta meg az urakat.

Így a sírás könnyeinek újabb élettani funkciót tulajdonítanak. Azt már korábban kiderítették, hogy az elkeseredés, bánat okozta könnyekkel stresszhormonok távoznak a szervezetből. Ezért könnyebbül meg az ember, ha jól kisírja magát. Azt azonban nem sejtettük, hogy a könnycsepp együttérzésre sarkallja a morc férfiakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek