Képtelen képes ABC

Végh György író, költő, műfordító mesealakjai, Pacsaji és Futyuri a magyar meseirodalom klasszikus figurái. Játékos képzelete a szürreális, a groteszk, az abszurd felé vonzotta – öntudatlanul is a Lewis Caroll-i fantasztikus mesevilág irányába haladva.

Család-otthonbhj2011. 03. 12. szombat2011. 03. 12.

Fotó: Horvath Andrea

Képtelen képes ABC Fotó: Horvath Andrea

Az Ulpius Játszóház, az Ulpius-ház Könyvkiadó gyermekkönyv részlege megjelenteti Végh György meséinek életmű-sorozatát. A Képtelen képes ABC-t a Don Makarémó, egy kulcslyukon keresztül és a Pacsaji csalafinta kalandjai követi.

Végh György azon meseírók közé tartozik, akik a „felnőtt irodalomban” is elismerésre méltót alkottak. Gyerekkönyvei, meséi igazi „családi könyvek”: felolvasásukat az anyuka éppen úgy élvezi, mint a mesét hallható gyermeke.

A Képtelen képes ABC remek példa erre: az írás-olvasás első lépéseit „döcögve-nyökögve” végigbotladozó gyerek (és a szülő) fellélegezhet, miközben a játékos, szellemes, fülbemászóan csengő-bongó versikéket bogozgatja és Réber László ma már a műfaj klasszikus darabjainak számító mulatságos, csupa szín-csupa szív rajzait nézegeti.

A borítóra kattitntva megnyílik a képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek