Jótékonysági futás a rákbetegekért

A daganatos betegek megsegítését zászlajára tűző Magyar Hospice Alapítvány május 6-án immáron második alkalommal szervez jótékonysági futást a Margitszigeten.

Család-otthonKovács Réka2011. 04. 29. péntek2011. 04. 29.
Jótékonysági futás a rákbetegekért

Évente mintegy 34 ezer ember hal meg rákbetegségben Magyarországon. Az utolsó időszak sokak számára fájdalmakban és magukra hagyatva telik el. A hospice szemléletű ellátás hazánkban 1991-ben jött létre, önkéntes alapon. Az egyre növekvő szerveződések 1995-ben egyesültek, megalapult a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület.

A Nárcisz futást azzal a céllal rendezik meg, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy egy jó ügyért sokan sokat tehetünk. Aki segítené az alapítvány munkáját, fusson vagy gyalogoljon 2 kilométert a Margitszigeten, mert ezzel hozzájárulhat a betegek megsegítéséhez. A szervezők várnak mindenkit, kicsit és nagyot, egyedülállót és csapatokat is május 6-án 15 órakor a Margitszigeti Atlétikai Centrumba.

A nevezési díjat a helyszínen lehet befizetni, gyermekeknek 100, felnőtteknek 700 forint, mely összeget a betegek fájdalomcsillapítására költenek majd. Várják iskolai csapatok jelentkezését is, a legtöbb diákot nevező iskolát pedig különdíjjal jutalmazzák! Legyen Ön is a méltóság önkéntese!

További információk a futásról, az alapítvány működéséről és a támogatási lehetőségekről a Magyar Hospice Alapítvány honlapján olvashatók.

Ezek is érdekelhetnek