Nem törődnek a veszélyekkel a fiatalok

Egy amerikai felmérés szerint a kampányok ellenére sem ismerik fel a fiatalok a napozás lehetséges veszélyeit, és nem foglalkoznak igazán a mesterséges barnítók káros hatásaival.

Család-otthonKovács Réka2012. 06. 05. kedd2012. 06. 05.
Nem törődnek a veszélyekkel a fiatalok

Az American Academy of Dermatology által készíttetett kutatás szerint a 18 és 29 év közötti fiatalok 58 százaléka meggyőződéssel vallja, hogy a napbarnított bőrszín sokkal vonzóbb, mint a természetes. A korosztály tagjainak 71 százaléka azzal az állítással is egyetért, hogy a napfény jót tesz az egészségnek – idézi a felmérést a Yahoo News.

Ennek következtében az elmúlt évben a válaszadók 40 százaléka igyekezett napozással, szoláriummal vagy barnító kozmetikumokkal barnulni, miközben nem foglalkoztak ezek lehetséges káros hatásaival. Mint kiderült, sokan nincsenek is tisztában a veszélyekkel, vagy azzal, hogy vajon a napozás fokozza-e a ráncosodást.

A statisztikák szerint a 25 és 29 éves amerikaiak körében a melanóma a leggyakoribb rákos megbetegedés. Kutatások szerint a 45 év alatti nők esetében a szolárium fokozza a bőrrák megjelenésének kockázatát. – írja az ELTE-TáTK hírlevele.

 

Ezek is érdekelhetnek