Személyre szabott gyógyítás a jövő

Az egészségünk megléte nem csak a testünk működését, de jó közérzetet és az általános jóllétet is jelenti. Ennek okán egészségértéket csupán személyes értékek mentén lehet nyújtani.

Család-otthonKovács Réka2012. 12. 24. hétfő2012. 12. 24.
Személyre szabott gyógyítás a jövő

Vagyis a személyre szabott gyógyítás az idősödő társadalom és a rohamléptekkel fejlődő technológia által ma már egyre közelebb kerül hozzánk. Ehhez azonban egy merőben más és új szolgáltatói, gyártói szemléletre van szükség. A betegek egyre inkább valódi ügyfelek és fogyasztók, akik egyre kritikusabbak és egyre „válogatósabbak”.

A betegek számára a jó közérzet eléréséhez a személyes egészségélményekre van szükség. A GfK által a közelmúltban készített Magyar Egészségszegmensek tanulmány szerint Magyarországon négy nagy csoportba sorolható a 15 évnél idősebb lakosság a saját egészségéhez fűződő viszonya szerint.

Közel negyedük (24 százalék) tekinthető a hagyományos értelemben egészségtudatosnak, akik sok erőfeszítést tesznek egészségük megőrzése érdekében. A hatodrészük (15 százalék) az egészségközpontú viselkedést divatként követik és teszik mindennapjaik fontos részévé. A lakosság harmada (33 százalék) sokkal többet tud az egészséges életvitelről, mint amennyit meg is valósít a mindennapokban. Időről időre akár el is határozzák, hogy többet tesznek az egészségükért, azonban a legtöbbször valami mégis megakadályozza őket ebben. A lakosság bő negyede (28 százalék) passzív az egészségért tett erőfeszítések tekintetében és bár folyamatosan aggódnak az egészségükért, a cselekvésig nem jutnak el.
 

Ezek is érdekelhetnek