Kutyapostás macskarészlege

„Kutyapostás macskarészlege” – áll a boríték címzésén. Ugyan eddig nem tudta a Kutyapostás, hogy macskarészleget is üzemeltet, de ha Szabó Attiláné maglódi olvasónk kedves levelét olvassa, a végén még az is meglesz… Úgyhogy, ezúttal macsekokról szól a rovat –történetünk főhőse egy bizonyos Pisti cica leend.

Család-otthonSzücs Gábor2013. 01. 25. péntek2013. 01. 25.
Kutyapostás macskarészlege

„Nem tudom, a mostani összevissza időjárás állatokra gyakorolt hatásáról mit írna Konrad Lorenz? – kezdődik a maglódi levél. Mert rettenetes, mit kínlódik szegény: ki- és bejárkál, mert a télikabátját nem tudja fel- és levenni. Minden helyét végigpróbálja, de bent melege lehet, ezért kimegy a hóba, ahol meg fázik.”

Hogy Pistiről mit mondana a világhírű tudós-etológus Lorenz professzor, pontosan nem tudom. De arról írt, hogy például az időjárás hatásai nem okoznak jóvátehetetlen károkat: „Az olyan lassan bekövetkező változások, mint az éghajlat fokozatos megváltozása, nem károsítják az életközösséget.” Vagyis szerinte ez nem szerepel a civilizált emberiség általa felsorolt nyolc halálos bűne között.

De folytassuk a levelet: „Dugó kutyára már szereltettem chipet, nem tudom, Pistire érdemes-e?”

Mikrochipet macsekokba is tesznek, ha jól tudom, ugyanannyiért, mint a kutyákba. (A hivatalos ár 3500 forint.) A különbség: egyelőre a nyivákolókra még nem kötelező ez a kellék. De épp olyan hasznos lehet, ha elvész, elkóborló, mint a kutyákba szerelt. Arról nem is beszélve, hogy ha külföldre utazik a gazda, nem is viheti magával a macskát chip nélkül.

„Bár – írja maglódi olvasónk –, mostanság, amikor a szép cicák takaróként végzik az életüket, a chip sem segít. Már előre félek a február-márciustól, amikor jönnek a macskagyűjtők. Ha fizetnek is, fillérekért tűnnek zsákokba a cicák. Én meg nem mondhatom Pistinek, hogy ne menj ki, és pórázt sem igen tehetek rá, mert azzal ugyan hogyan viszem sétálni, mondjuk a háztetőre? A környékünkön már alig van cica: lopják, mérgezik, elütik őket. Bezárva csak a díjnyertes almok tagjai vannak, érmekkel és szalagokkal, de nekem mégis csak Pisti az igazi szalagok és serlegek nélkül…” – ér véget a levél, amihez természetesen megérkezett a vöröses cirmos Pisti fotója is.

Az elvetemült cicaprémvadászokról tudósított a napokban miskolci tudósítónk is. Bár már négy éve tilos macskát és kutyát tenyészteni, vagy befogni prémjének értékesítése miatt, a nagyobb piacokon még mindig kapható macskaprémes táska.

Ezek kapósak változatos színű, selymes szőrzetük miatt. Az állatvédők rendszeresen próbálják kiszúrni, hol árulnak ilyen táskát. Riadóztatták az állatmenhelyeket is: ha valaki túl gyakran jelentkezik macskáért, azt egyrészt tiltólistára veszik, másrészt fel is jelentik! Mert egy elveszett cicát dédelgetni kellene, nem vállra akasztva grasszálni a bundájából készült táskával!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek