Újra vár az Ördögkatlan Fesztivál!

Immár hatodik alkalommal rendezik meg július 30 és augusztus 3 között a művészeti ágak szerelmeseinek az Ördögkatlan Fesztivált, ahol idén igazi különlegességekkel várják a látogatókat.

Család-otthonKovács Réka2013. 07. 26. péntek2013. 07. 26.

Kép: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Újra vár az Ördögkatlan Fesztivál!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ebben az évben ugyanis a szervezők régi nagy álma teljesül: Bérczes László és Kiss Mónika éveken át tervezgették, hogy valahol sötétedés után a szabad ég alatt egyszer csak egy egész nagyzenekar és kórus megszólal, és felcsendül – mondjuk – Haydn Teremtése, vagy: Mozart Requiemje. Hét év után most sikerül valóra váltani az álmot.

Így augusztus 2-án, pénteken 21.00 órakor felcsendülnek a vágyott dallamok. A karmester Dinyés Dániel, a zenekart Bujtor Balázs vezeti, a Hungarian Studio Orchestra jön el játszani, a kórus az a lá cARTe együttes. A szólisták mind neves énekesek: Kolonits Klára, Szolnoki Apollónia, Horváth István, és Cseh Antal.

E varázslatos élmény mellett a komolyzene kedvelői más érdekességeket is találhatnak a programban, többek között Érdi Tamás koncertjét, vagy a Verdi operakalauzt (ami a Rigelettoval és a Traviataval foglalkozik – utóbbit férfi és női szemszögből külön is megvizsgálják „kalauzaink”), a Dolce Hegedűegyüttest vagy a Zalaegerszegi Leánykart. Faragó Béla pedig egy 24 órás Erik Satie Maratonnal készül!

A négy kis baranyai falu, Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és az újonnan csatlakozott Beremend gyönyörű környezetében nemcsak komoly- és könnyűzenei, jazz, világ- és népzenei koncertek, színházi előadások, óriási bulik, filmek, kiállítások, családi programok, táncházak és workshopok várják a katlanozókat, de fürdőzés, túrák, nyugalom, friss levegő, finomságok és jó borok is!

További információt az Ördögkatlan Fesztivál honlapján talál! 

Ezek is érdekelhetnek