Hóvirág kékben

Mintha kékre festett hóvirágmezőt látnánk – így borítja be tavasszal a fák, bokrok alját, a sziklakerteket a bókoló csillagvirág sok-sok virágfejecskéje. Mint hagymás évelőt hagymáról szaporítjuk, még most is elültethetjük a kertünkben.

Család-otthonValló László2013. 11. 14. csütörtök2013. 11. 14.
Hóvirág kékben

Tavaszhírnök maga is, hiszen gyakran már a hóvirággal egy időben nyitja kicsi, harang alakú élénkkék virágait, melyekből egy növényen több is fejlődik a rövid, 10-15 centis száron. Nyitott fekvésben vagy félárnyékos kertrészben díszlik a legszebben, de mivel nagyon korán virágzik, bízvást ültethetjük a lombhullató bokrok, fák aljába is, mert mire azok kilombosodnak, addigra elhervad.

Szibériai származásához (a latin neve: Scilla siberica) híven egyformán jól bírja a téli hideget és a nyári szárazságot. A talajra, annak tápanyagtartalmára sem kényes, kevéssel beéri. Mint hagymás évelőt hagymáról szaporítjuk, még most is elültethetjük a kertünkben. Kicsi-közepes méretű hagymáit 4-6 centi mélyre és szorosan, egymástól 8 centi távolságra ültessük, mert így tavaszra már szépen beborítják az ültetési területet. Akkor már más dolgunk nem is lesz, mint gyönyörködni benne. Csak egyre vigyázzunk: ne távolítsuk el a leveleit, hagyjuk, hogy az magától elszáradjon, mert így a hagyma jól megerősödik.
 

Ezek is érdekelhetnek